základní část, 12. kolo
10.11.2010 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Celtic FC 2:0

Fotbalisté Celticu si připsali druhé zaváhání v sezóně a odmítli tak návrat na čelo tabulky, jeho soupeř z Rangers totiž naprosto vyhořel doma s Hibernian. Celtic tak zůstává na druhém místě s třiceti získanými body, Hearts naopak potvrdili poslední výhru z půdy Hibernian a zůstali na čtvrtém místě se ziskem dvaceti bodů. Domácí šli do vedení po necelé půl hodině a definitivně tři body pojistili po necelé hodině hry.

Celtic měl do té doby šanci, nicméně těsně před druhou inkasovanou trefou šel předčasně do sprch Joe Ledley a naděje na nějaký bodový zisk tak byl téměř ztracen. Utkání se už dohrálo v celkem přátelském duchu. Domácí si totiž v početní výhodě výsledek pohlídali a nedali svému sokovi žádnou šanci na úspěch. O branky Hearts se postarali Ian Black a David Templeton. Skvělých 78.minut v dresu Hearts odehrál český ofenzivní záložník Rudolf Skácel.

Hearts byli překvapivě v úvodním poločase lepší a rozhodně si tak zasloužili jít do vedení. Do první vážnější akce se ale dostal Celtic, pokus Shauna Maloneyho ale zasáhl pouze rameno brankáře Marian Kella. Poté už však začali hrozit domácí, po stříleném centru Davida Templetona hlavičkoval těsně nad Stephen Elliot. Následně už ale "Srdce" měla přesnější mušku, konkrétně tedy aktivní Ian Black. Brance výrazně napomohl právě Skácel.

Po jeho zahraném přímém volném kopu a následné střele Daniela Majstoroviče otevřel Black gólový stav pohotovu střelou. Celtic se dále snažil až do konce proniknout dobře organizovanou defenzívou soupeře, a i když si některé příležitosti vypracoval, k vyrovnávací trefě měl hodně daleko. Necelých deset minut po přestávce navíc zbytečně fauloval Joe Ledley velmi nešetrně Iana Blacka a sudí vytáhl z kapsičky červenou kartu.

Aby těch pohrom pro Celtic nebylo málo, tři minuty po vyloučení hostujícího hráče přidali domácí borci druhou rozhodující trefu. Tentokráte přispěl Skácel ještě výraznější měrou. Po jeho naprosto nečekaném a milimetrově zahraném pasu skrz vápno uklidil balón pod Forstera asi z deseti metrů Tempelton. Hostům už nezbylo příliš sil alespoň na snížení a Hearts již frustrovaného soupeře k ničemu vážnějšímu nepustily.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele