základní část, 32. kolo
09.04.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic vydřel výhru 1:0 nad St. Mirrenem

S velkými problémy urval Celtic vítězství 1:0 nad o záchranu bojujícím St. Mirrenem. Favorit si dlouho nevěděl se sympaticky hrajícím outsiderem rady, o jeho tři body se postaral až v 78. minutě Kris Commons. The Celts tak mají v tabulce pětibodový náskok na druhé Rangers, kteří se v neděli střetnou s Hamiltonem.

Na hostech bylo vidět, že jsou po dvou vítězstvích nad Hamiltonem a Aberdeenem v naprosté pohodě a bez stresu. Ne že by soupeře nějak zvlášť přehrával, nicméně mu pozornou defenzívou nedal příliš prostoru. A třeba ve 13. minutě hlavičkoval nebezpečně Higdon, leč bez gólového konce.

Domácí se opravdu velmi těžko prosazovali. Asi největší šanci prvního poločasu měl Stokes, jehož pěkně našel centr Cha Du-Riho z pravé strany, avšak z dobré pozice zamířil jen těsně vedle brány. Poslední možnost před odchodem do kabin měl Higdon, který ale trestuhodně zakončoval z místa pokutového puntíku bídně nad bránu.

Ve druhém dějství se Celtic pochopitelně snažil o lepší hru, Saints ovšem i nadále skvěle bránili. Hostující gólman Gallacher se mezi třemi tyčemi opravdu moc nezapotil. Sung-Yong Ki ani Mulgrew prostě v koncovce selhali, jedinou trefu nakonec zařídil až dvanáct minut před koncem střídající Commons.

Ten na hřišti vyměnil v 70. minutě Ljungberga, byl to ale právě on, kdo nechal zapomenout na nevýraznou ofenzívu domácích. Maloney dobře podržel míč ve vápně, předal ho následně skotskému útočníkovi, po jehož přízemní střele k bližší tyči se jen Gallacher marně natahoval pravou rukou.

St. Mirren se ještě ve zbývajícím čase pokusil o vyrovnání a Celtic se o průběžnou výhru mohl opravdu obávat. Aktivní směrem dopředu byl překvapivě bek Potter, kterému chyběl kousíček, aby jeho pokus neskončil jen nad břevnem. A v nastaveném čase se opřel do balónu z první, jenže domácí jeho ránu se štěstím vyrazili do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele