základní část, 2. kolo
22.08.2010 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Mirren FC 4:0

Celtic dokázal potvrdit úvodní vítězství a naznačil hlavnímu konkurentovi Rangers, že svou kůži rozhodně zadarmo neprodá. Po těsné výhře nad Inverness se opět ukázaly nové posily a díky nim zelenobílí smetli Saints 4:0. Góly si přitom rozdělili do pravidelných úseků a soupeře přehrávali po celou dobu hry. V tabulce proto poskočili na vedoucí pozici, o kterou se dělí s Aberdeenem. St. Mirren se s jedním bodem dělí o devátou pozici s Dundee United.

O osudu utkání bylo rozhodnuto už v první polovině zápasu, skóre se upravovalo v druhé půlce závěrečného dějství. Celtic nakročil ke třem bodům v 5. minutě. Po dlouhém pasu Berama Kayale ze strany zapomněla obrana Saints na Joea Ledleyho a ten bez sebevětších problémů překonal naprosto bezbranného Paula Gallacher. Tlak Celticu sílil každou minutu a další branka byla prostě a jednoduše nevyhnutelná.

Ve 23. minutě výborně spolupracoval Marc-Antoine Fortune se Shaunem Maloneym. Maloney pak trefil obránce Davida van Zantena a balón nešťastně pro hostujícího beka skončil v síti - 2:0. Až do konce úvodního poločasu se situace na hřišti uklidnila a domácí kontrolovali průběh. Hned na to mohl Maloney náskok navýšit, jenže ani on ani dorážející Fortune nedokázali balón dopravit do klece. Dít zajímavé věci se poté začaly až po pauze.

Hned po ní vypálil mimo Scott Brown, následně vychytal Georgiose Samarase výborný gólman Gallacher. Následně vyslal výborný centr z přímého kopu Maloney, obránce Hooiveld ale hlavičkoval nepřesně. Dvacet minut před koncem se gólově prosadila vycházející hvězdička James Forrest. Ten tvrdou ranou prostřelil všechno před sebou po nádherně založené akci Fortuneho.

St. Mirren se pokusil snížit o několik minut později, nicméně útok opravdu neměl nejmenší šanci se prosadit. Přímo na gólmana Zalusku vypálil Sean Lunch, avšak ten neměl se střelou moc práce a uprostřed branky balón pokryl. Definitivní podobu výsledku dal deset minut před závěrečným hvizdem střídající Ki Sung-Yeung, který pokořil bezmocného Gallachera po dlouhém průniku. V příštím kole přivítají Saints Hibernian, Celtic jede do Motherwellu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele