o titul, 38. kolo
15.05.2011 13:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic skolil na závěr Motherwell, v SPL však končí druhý

Celtic naložil na závěr sezóny čtyři góly Motherwellu, byla to však jen slabá náplast pro jeho fanoušky. V konečném účtování totiž končí druhý jen o bod za mistry z Rangers, kteří neměli větší problémy v Kilmarnocku. The Celts si tak v příštím ročníku zahrají jen Evropskou ligu, jelikož ze skotské ligy postupuje do Ligy mistrů pouze vítěz.

Domácí nabídli svým příznivcům alespoň pěknou podívanou s plným bodovým ziskem, při které nebylo daleko od toho, aby si soupeř odvezl búra. Zároveň to pro oba byla skvělá generálka před blížícím se finále Skotského FA Cupu, které je naplánováno mezi těmito soupeři na příští týden.

Debut v dresu hostů si prožil brankář Lee Hollis, který měl mezi třemi tyčemi celkem dost práce, jenže moc povedený výkon nepředvedl. Tedy alespoň co se týče statistiky obdržených gólů. Nejprve se v 7. minutě vytasil proti dělovce Samarase, poté letěla střela Forresta těsně nad jeho bránu.

Po několika dalších slibných příležitostí, třeba když Brown napálil z vyložené pozice jen tyčku a když v ostatních dobře zakročil právě Hollis, se Celtic nakonec dostal do vedení po půlhodině hry. Jinak aktivní Hooper se elegantně otočil ve vápně, jehož první rána byla zablokována, ovšem dorážkou již poslal míč do sítě.

Ve 40. minutě se domácím podařilo skórovat podruhé. Samaras si šikovně vyměnil balón se spoluhráčem Mulgrewem, po jehož nádherné kolmici šajtlí v pohodě překonal Hollise. Do poločasu se mohl trefit ještě Maloney, mířil však opět jen do tyče. Nemusel ale zoufat, osm minut po obrátce si spravil chuť třetím gólem pro Celtic.

Maloney se neohroženě vrhl do šestnáctky, pravačkou se snažil zacílit, nakonec mu míč skončil ještě jednou u nohy, zbavil se dvou obránců a levačkou zakončoval. Na konečných 4:0 pak upravil McCourt. Maloney poslal centr na Samarase, který sklepl na svého střídajícího spoluhráče, jenž se z prostoru malého vápna nemýlil.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele