základní část, 14. kolo
20.11.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Johnstone FC 0:1

V duelu dvou trápících se celků a sousedů ze dna tabulky uspěl St. Johnstone, který zvítězil nejtěsnějším rozdílem na hřišti Aberdeenu. O osudu zápasu rozhodla vlastní branka domácích, kteří si tak připisují již pátou ligovou prohru v řadě, zatímco soupeř do té doby stejnou sérii utnul.

Dons vs. Saints Hostující Saints začali lépe a po pěti minutách měli první příležitost, když Adams obehrál domácího kapitána Hartleyho a z velké vzdálenosti vypálil, od gólového úspěchu ho však centimetry dělily. Na druhé straně obrana hostí dala příliš prostoru Vernonovi, toho ale vychytal Enckelman. Větší šanci ale měl v 22. minutě na druhé straně Taylor, kterého uvolnil do gólové pozice MacDonald, křídelník St. Johnstonu však trefil jen brankovou konstrukci.

Dons se nechtěli nechat zahanbit a po spolupráci s Robertsonem pálil Hartley, jeho technický pokus ale byl příliš vysoký. Další nadějnou pozici měli domácí po půlhodině hry, kdy se Aluko dostal až před Enckelmanna, ten ale nadvakrát šanci zlikvidoval. Finský brankář hostí si do přestávky ještě poradil s pokusy Vernona a znovu Aluka a uchránil tak pro svůj tým poločasový bezbrankový stav.

Aberdeen pokračoval v nastoleném trendu i po přestávce, hned v 48. minutě mu ale nastal problém. McArdle totiž zbytečně fauloval Taylora a od sudího Colluma uviděl červenou kartu. Hosté dlouho početní převahu nevyužívali a až s blížícím se závěrem procitli. Domácí brankář Langfield dobře zasáhl proti MacDonaldovi I Taylorovi, v 83. minutě ale do jeho sítě nešťastně nasměroval hlavičku obránce Diamond a bylo to 0:1. Domácí už ve zbývajících minutách vyrovnat nestihli a tak znovu prohráli.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele