základní část, 27. kolo
19.02.2011 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Kilmarnock FC 5:0

Fotbalisté Aberdeenu ukázali, že když nehrají v početní nevýhodě, tak dokáží zahrát opravdu skvěle. Jejich forma tak zřejmě tentokráte mávnutím kouzelného proutku nezmizela. Přesvědčil se o tom Kilmarnock, který po celou sezónu hraje ve slušné formě, nyní ovšem na Pittodrie Stadium zcela vyhořel. Obdržel hned pět branek a od samého začátku nemohl myslet na žádné body, spíše se modlil, aby nedostal ještě větší výprask.

Kilmarnock si tak připsal druhou, nepříliš očekávanou prohru v řadě. A i když je prozatím na čtvrtém místě tabulky se šestatřiceti body, začíná se jeho náskok zmenšovat a do konce základní části zbývá ještě odehrát jednu čtvrtinu zápasů. Aberdeen zůstává devátý s šestadvaceti body, zachoval si ale naději na umístění v horní polovině tabulky. O své sobotní výhře rozhodl již v první půli.

Přitom v první možnosti se ocitli hosté, když po centru Alexeie Eremenka střílel Kieran Agard, gólman Dons Jamie Langfield odvrátil balón do bezpečí až za pomoci obránce Zandera Diamonda. Eremenko poté mohl skórovat z přímého volného kopu, proti byl skvělý Langfield. Pak už ale úřadovali domácí. Nejprve po necelé čtvrthodině hry skóroval Scott Vernon. Přízemní centr Ryana Jacka nedokázal zastavit obránce Frazer Wright a Vernon prostřelil z hranice vápna bezmocného Camerona Bella.

Za jedenáct minut Dons zvýšili vedení, když se k odraženému míči dostal Sone Aluko a bez větších problémů rozvlnil síť podruhé. Poté mohl do pauzy navýšit ještě Chris Maguire, ovšem to se mu nepovedlo. Hosté po pauze udělali dvě změny, ty jim však vůbec nepomohly. Po necelé hodině hry zvýšil na uklidňujících 3:0 právě Maguire. Ten byl ve vápně sražen Wrightem a s přehledem pak poslal střelou z penaltového puntíku na opačnou stranu gólmana Bella.

Za dalších deset minut se urodila čtvrtá pohroma pro hosty, po zpětném centru Aluka hlavičkoval přesně Rory McArdle. Hosté chtěli duel už v klidu dohrát, nicméně Aberdeen byl stále při chuti a v 82. minutě dokončil gólovou smršť. Po obrovské hrubce Garryho Haye se ocitl osamocen před Bellem Josh Magennis a nemohl minout - 5:0. Kilmarnock bude mít v příštím kole šanci na reparát doma se St. Mirrenem, Aberdeen se utká s Hearts.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele