základní část, 9. kolo
23.10.2010 13:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Hibernian FC 4:2

Fotbalisté Aberdeenu dokázali konečně po pěti kolech vyhrát a získali velmi důležité tři body. Aberdeen sehrál s Hibernianem ofenzivní duel, kterému nechybělo skoro nic. Nicméně na hřišti úřadoval domácí celek, který po hodině hry už vedl 4:0, hosté poté dokázali pouze snížit. Aberdeen se proto v tabulce posunul na osmou pozici a opět se může naladit na správnou frekvenci. Hibs naopak nenavázali na minulý úspěch a krize tak zřejmě trvá.

Hibernian má na kontě jen osm bodů, sebevědomý mančaft tak klesl až na devátou příčku právě za Aberdeen. Hosté selhali hlavně v úvodním poločase, příliš dobře nezačali ani v tom druhém. Od začátku se Dons dostávali do vyloženějších šancí mnohem častěji, za hosty nejvíce hrozil Nish a Rankinem. Domácí tlak využili v 18.minutě. Po krásném dlouhém centru Sone Aluka z levé strany na pravou se uvolnil Chris Magiure a střelou do horního rohu otevřel stav.

Dons tlačili i nadále a krátce po odehrané půlhodině zvýšili stav. Avšak druhé brance předcházela obrovská hrubka gólmana Marka Browna. Střelu Scotta Vernona promáchl k zděšení všech spoluhráčů a pokus z dvanácti metrů díky tomu překvapivě skončil v síti. Domácí drželi stejné tempo až do poločasu a hned po pauze se vytasili se stejnými zbraněmi. Po nádherné přihrávce Maguireho skóroval opět Vernon.

Maguire nejprve musel v souboji jeden na jednoho obejít obránce Sola Bambu a Vernon pak milimetrově zamířil na zadní tyč. Po hodině hry zatáhl kapitán hostů Chris Hogg ve vápně unikajícího Sone Aluka a sudí ukázal na penaltový puntík. Z něho bez problémů skóroval Paul Hartley. Za dvě minuty se Hibs dočkali alespoň čestného úspěchu. A zařídil ho asi nejlepší muž na hřišti v hostujícím dresu Colin Nish.

Po vysokém centru Dannyho Galbraitha z levé strany vyskočil Nish nejvýše a hlavou pokořil bezmocného Howarda. V dalším průběhu však Aberdeen pod vedením nového kouče Colina Calderwooda už s jistotou hlídal příznivý stav, koncentraci ztratil jen v samotném závěru. Trefil se Bamba, který dopravil balón do sítě podobně jako Nish. Hibernian v příštím kole jede na půdu Dundee United, Aberdeen bude chtít uspět v St.Mirrenu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele