o udržení, 35. kolo
24.04.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Kilmarnock FC 1:0

St. Mirren udělal další rázný krok k záchraně, díky gólu Andyho Dormana totiž zvítězil v domácím utkání nad Kilmarnockem 1:0 a o další tři body se vzdálil sestupovému ohrožení.

Hosté do utkání vstoupili aktivně a brzy si vypracovali první větší příležitost po rohovém kopu, Pascali však hlavičku neusměrnil do brány. Na druhé straně poslal Barron do šance O'Donnella, jeho střela však skončila pouze v postranní síti. Domácí ale už ve 22. minutě dostali tvrdou ránu, na nosítkách opustil hřiště Murray, který se hlavou srazil s Kylem. Útočník Kilmarnocku mohl vsítit úvodní branku zápasu, mířil však mimo.

Hosté měli na konci první půle převahu, tu ale nedokázali využít, také Burchill se hlavou neprosadil. St. Mirren se postupem času vracel do hry a v krátkém časovém sledu dvakrát hlavičkoval Higdon, jednou mimo bránu, podruhé do rukavic Bella. Největší šanci první půle měl Brady, jehož nebezpečnou ránu vyrážel Bell špičkami prstů. Bránu domácích naopak ohrozil Severin, jehož střela rozvlnila postranní síť.

Tlak domácích se zvyšoval i po přestávce, po centru Careyho hlavičkoval Dorman jen těsně mimo bránu. Na druhé straně našel Kelly Maguirea, ten však pod tlakem nemířil přesně. St. Mirrenu se vedoucí branku podařilo vsítit v 73. minutě, kdy Careyho centr dostal Dorman a namířil míč do brány. Kilmarnock se do konce zápasu snažil srovnat, Kyleovu střelu však chytil Gallacher, jenž dokázal vyrazit i pokus Maguirea. Hosty už nezachránil ani Kyle, jehož hlavičku chytil na čáře bezchybný Gallacher.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele