základní část, 19. kolo
02.01.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Kilmarnock FC 1:0

Fotbalisté St. Mirrenu se možná konečně odpíchli k lepším zítřkům, i když ve velmi těžkém počasí dokázali udolat soka z Kilmarnocku. Ten se tak musí třást o svou prvoligovou příslušnost. Přitom se rozhodovalo až v závěru zápasu, kde oba celky chtěly udržet alespoň bod, nicméně nakonec deset minut před koncem udeřil St.Mirren. Ten tak poskočil na deváté místo a je pět bodů od sestupu, Kilmarnock je v klidu pouze o dva body na 11. místě.

Domácí byli možná lepší v první půli, kde si vypracovali více šancí, v té druhé však byla k vidění vyrovnaná partie. Nejvíce spolu zápasili brankář hostů Mark Brown s útočníkem St.Mirrenu Andy Dormanem, nicméně úspěšněji vyšel z tohoto souboje Brown, který předvedl proti střelám protihráče několik fantastických zákroků. Ve druhé půli měl naopak na opačné straně více výpadů střídající Kevin Kyle, avšak neprosadil se a za trest udeřil hrdina klání Chris Innes.

Ve sněhové pokrývce nemohli diváci vidět příliš krásného kombinačního fotbalu, avšak bojovného ducha celé dvaadvacítky gladiátorů, kteří s urputnými podmínkami zápasili. Hned po úvodním hvizdu to zkusil aktivní Dorman, ovšem jeho přízemní střelu z hranice vápna vytěsnil mimo Brown. Na druhé straně to z velké dálky odvážně zkusil David Barron, jeho střela minula břevno jen o několik centimetrů.

O něco později se řítili do akce hosté, jenže v zakončení byl příliš zbrklý David Fernandez. Ke konci půle se začala situace obracet a Kilmarnock se stále více tlačil dopředu. Domácí zachránil gólman Paul Gallacher, který tváří v tvář uspěl proti Jamie Hamillovi. Hned po pauze se dostal do šance hostující Sammon, jenže po krásném centru Invincibileho mířil z voleje pravačkou mimo.

Největší šanci zápasu do té doby spálil domácí Craig Dargo, který osamocen mířil na zadní tyč hostující branky, jenže balón se mezi tři tyče nevešel. O něco později mohl rozvlnit síť poprvé v utkání Invincibile, jenomže i jemu chyběl maličký kousek, a proto přišla chvíle Innese. Rozhodla, jak jinak než v těchto zápasech, standardní situace. Naprosto skvostný rohový kop zahrál Dorman a Innes ho už pouze ťukl o tyčku do branky - konečných 1:0.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele