základní část, 26. kolo
30.03.2010 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Rangers FC 4:1

Poslední dobou je k vidění totální ponížení favoritů. V současnosti je stav dvou úhlavních rivalů Celticu a Rangers v tomto odvětví vyrovnaný 1:1. Zelenobílí totiž nedávno prohráli na hřišti St.Mirrenu 0:4, Jezdci po dobrých výsledcích podcenili St.Johnstone a mírně tápajícímu nováčkovi podlehli jasně 1:4. Jezdcům však tato porážka výrazně boj o titul nezkomplikuje, nováček k tomu může útočit na šestou pozici.

Měl totiž pětibodovou ztrátu na Hearts, po úterní senzační výhře se tedy soupeři přiblížil na pouhé dva body. Jezdci vedou se slušným desetibodovým odstupem od všech a navíc ještě mají utkání k dobru, jejich pozice se tedy zdá být neohrožená. Domácí vstoupili do duelu jak utržení ze řetězu a během necelé čtvrthodiny vedli 2:0. Jezdci sice dokázali hned na to snížit, jenže deset minut před koncem první půle to bylo opět o dvě trefy.

Největším tahounem mužstva byl po celou dobu útočník hostující z Celticu Cillian Sheridan, který také vsítil úvodní trefu a po celou dobu zlobil obranu soupeře. V prvních dvou šancích se ocitl Filipe Morais, a i když byly jeho pokusy hodně nepřesné, byla to předzvěst úvodní branky. Tu vsítil již zmiňovaný Sherdian. Dlouhý pas za obranu z levé strany vyslal Danny Grainger a střelec branky rychlým útokem a přesnou střelou do protipohybu gólmana zavěsil.

O pět minut později slavil stánek McDiarmid Park podruhé, z celkem slušné vzdálenosti napřáhl Chris Millar a po lehké teči Davida Weira skončil balón za bezmocným brankářem McGregorem. Za další necelé čtyři minuty hosté snížili. Po krásné nahrávce Davise se dostal přímo před brankáře bek Sasa Papac a umístěnou střelou na bližší tyč snížil.

Rozhodující úder zasadili domácí v 36. minutě. Liam Craig se uvolnil po spolupráci s Chrisem Millerem, přeskoči McCullocha a hlavou dopravil balón za McGregora. V dalším průběhu zase hrozil Craig, na druhé straně se pokoušeli se stavem něco dělat Kevin Thomson a Kris Boyd. Konečnou podobu výsledku dal deset minut před závěrečným hvizdem Murray Davidson. Po přímém kopu hlavičkoval Michal Duberry a Davidson doslova McGrgora propálil - 4:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele