o udržení, 35. kolo
24.04.2010 13:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Aberdeen FC 1:1

Fotbalisté ze St. Johnstone dokázali díky šťastné brance v samém závěru zápasu vybojovat proti Aberdeenu bod a udržet si tak od něj pětibodový odstup. Díky nerozhodnému výsledku tedy zřejmě neskončí hůře než osmí a o sedmou pozici by se měli poprat s Hamiltonem. Přitom domácí byli v úvodním dějství odevzdaní a velmi brzy inkasovali, ofenzivní smršť rozjeli až v posledních dvaceti minutách.

St. Johnstone opět ukázalo velkého ducha a specialitu na dávání branek v závěrech zápasu, cenný bod se určitě hodí do krámu. Naopak Aberdeen potvrdil zmar a psychickou labilitu v letošní sezóně, v rozhodujících chvílích totiž velmi často inkasuje a už se nedokáže dostat zpátky do tempa. Smutným hrdinou se stal gólman Stuart Nelosn, který zaskakuje za jedničku Jamie Langfielda. Svůj mančaft v několik momentech podržel, ovšem v 90. minutě se balón od jeho hlavy odrazil přímo k tyči.

St. Johnstone bylo lepší pouze v úvodu prvního poločasu, kde si už ve 2.minutě vypracovalo obrovskou příležitost. Nejprve musel Nelson odvrátit na roh pokus Chrise Millara, z následného kopu prodloužil hlavou Murray Davidson a našel Dava Mackaye. Toho sice dokázal zablokovat Sone Aluko, s dorážkou ale přispěchal Jody Morris a zívající klec minul. Mířil těsně vedle pravé tyče.

Po úvodní domácí smršti se dokázal Aberdeen vymanit z tlaku překvapivou trefou. Po rohovém kopu Paula Marshalla hlavičkoval Davide Grassi. Gólman Graeme Smith sice balón vyrazil, jenže Darren Mackie zpětně hlavičkoval na Stevene MacLeana a ten poslal míč do sítě. Od této chvíle se hosté probudili a měli šňůru možností náskok navýšit. To se však nepovedlo, ty největší spálili Sone Aluko s MacLeanem.

Domácí mohli srovnat před pauzou hlavičkou kapitána Kevina Rutkiewicze, avšak síť se netřepetala. Po přestávce zmařil další možnost na navýšení skóre Aluko, pak už hrozili domácí. Nejprve musel Nelson zasáhnout ramenem proti pokusu Millera, hned na to si poradil též se šancemi střídajících Jacksona a Kennyho Deuchara. Po přímém volném kopu Liama Craiga ještě zasáhl skvěle, jenže na dorážku Jacksona neměl. Ten sice zblízka napálil pouze tyč, avšak balón ťukl do Nelsonovi hlavy a dokutálel se za čáru.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele