základní část, 20. kolo
16.03.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Aberdeen FC 1:0

Další krok k vytouženému cíli, klidnější spánek a hlavně opět celkem pohledný fotbal. Tolik kladů se dá pod pokličku shrnout z pohledu nováčka z úterní dohrávky. Saints totiž přivítali nevyrovnaný mančaft z Aberdeenu a dokázali ho poprvé v sezóně pozarazit. Očekával se sice ofenzivní fotbal, avšak nakonec rozhodla jediná trefa již v polovině úvodního dějství. Domácí proto poskočili na sedmou pozici a mají ještě reálnou naději hrát o nejlepší šestici.

K tomu se vzdálili záchranářským bojům na téměř nedostižných 14 bodů a jedině sci-fi příběh by je mohl ještě po sezóně poslat zpátky do druhé ligy. Aberdeen se naproti tomu může téměř definitivně s nejlepší šesticí rozloučit a bude rád, když si udrží současné osmé místo. Při hodně špatném scénáři by se klidně ještě mohl přiblížit sestupovým vodám, i tahle možnost je však hodně malá a nerýsuje se v příliš reálných kruzích.

Oba výběry mocně toužily po všech bodech, v první čtvrthodině se však teprve oťukávaly teprve na jejím konci se zrodila první velká možnost hostujícího výběru. Steven MacLean uvolnil Michaela Patona, který si překrásně obhodil posledního obránce soupeře Chrise Millera, jenže povedenou ránou minul o centimetry levý horní roh branky gólmana Graeme Smitha. Domácí odpověděli krátce na to po rohovém kopu Liama Craiga.

Volej Daniela Graignera vyrazil sice gólman Langfield, jenže naneštěstí pro něj pouze k nabíhajícímu Cillianu Sheridanovi a ten pohodlně dorážkou zařídil jedinou branku utkání. Hosté pokračovali v náporu téměř až do konce prvního dějství, po necelé půlhodině hry Langfiled zlikvidovat povedenou hlavičku Dava MacKaye. Hosté se poté marně snažili překonat domácí obranu, avšak deset minut před koncem dějství je stihla další pohroma. Zranění kolene totiž utrpěl Gary McDonald, jenž musel střídat a bude mimo asi šest týdnů.

V druhé půli se zase dokázali předvést Saints. Langfield si musel poradit s pokusem Liama Craiga. Hned na to po sražené střele hlavičkoval Deuchar, avšak Langfield ukryl balón v náručí. Do konce zápasu za domácí ještě hrozili Sheridan a Morais, na druhé straně se pokusil blýsknout se obránce Forster. Jenže tlak hostů v závěru přeci jen tak velký nebyl a stav zápasu proto zůstal nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele