základní část, 15. kolo
12.12.2009 13:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 2:3

Na fotbalisty Celticu čekal velmi tvrdý oříšek v podobě venkovního duelu v Motherwellu a po gólové přestřelce nakonec udrželi po výhře všechny tři body. Nicméně opravdu se hodně nadřeli, po rychlém vedení totiž Motherwell otočil a vypadalo to, že Celtic přijde o první místo. Avšak dokázal znovu soupeře zlomit a přidal do konce utkání dvě další trefy. Celtic tak vede o dva body před Rangers, Motherwell i tak zůstal na pátém místě.

Celtic se dostal do vedení po čtvrthodině zásluhou řeckého útočníka Samarase, jenže ještě do pauzy prohrával. Pak ho ale zachránila rychlá branka zkraje druhé půle a deset minut před koncem rozhodl zabiják Fortune. V první možnosti se na Fir Parku ocitl pozdější domácí střelec Jutkiewicz, jenomže na poslední chvíli přispěchal na hranici vápna Loovens a ránu zablokoval.

Na druhé straně ale udeřil Georgios Samaras. Jeho první pokus sice dokázal gólman John Ruddy zkrotit, o něco později se mu to však nepovedlo. Po dlouhém pasu Landryho N'Guema obkroužil Samaras kolem obránců a asi z 10 metrů zamířil přímo do horního rohu Rudyho klece. Hned na to mohl 2x navýšit McGeady, Ruddy byl ale v obou případech úspěšný. A ve 26. minutě se společně se spoluhráči mohl radovat z vyrovnání.

Jutkiewicz totiž bez problémů prošel až do vápna poté, co Loovens ztratil balón. O 60 sekund později málem navýšil Jutkiewicz, ale špičkou prstů vykopl balón z brankové čáry polský gólman Artur Boruc. Zelenobílým mohl vrátit náskok po půl hodině hry Caldwell, který dobře hlavičkoval, ovšem Ruddy brilantně vyrazil kolem pravé tyče. Těsně před pauzou se podařilo skórovat Motherwellu na opačné straně. Po volném přímém kopu Hateleyho zasunul do sítě Reynolds po další mírné hrubce Loovense.

Po pauze si už Motherwell tolik nevěřil a po sedmi minutách hry vyrovnával Aiden McGeady. Po hezkém uvolnění poslal balón k pravé tyči Samaras a McGeady pohodlně překonal Rudyho. Utkání se pomaličku blížilo ke konci a Celtic zvyšoval tlak, Samaras však nedokázal ani v jedné ze dvou možností uspět. Konečnou podobu výsledku stanovil střídající Fortune po dlouhém balónu Hinkela, šťastný střelec nekompromisně zakončil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele