základní část, 3. kolo
29.08.2009 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Mirren FC 1:2

Kilmarnock nedokázal ve třetím duelu proti papírově slabšímu soupeři uhrát ani bod a klesl tak do druhé poloviny tabulky na osmé místo. Přitom jeho jízda byla odstartována perfektně, kdy už ve 4. minutě šel do vedení, ovšem těsně po pauze inkasoval a rozdílovou branku jim vsítil stejný hráč v polovině druhého dějství.

St. Mirren tak získal v sezóně první velmi cenné vítězství a posunul se na sedmou příčku. Přitom pro hosty začal duel opravdu katastrofálně a museli spolknout velmi hořkou pilulku. Na hřišti se hráči ještě nestihli ani zorientovat a gólman Gallacher vytahoval balón ze sítě. Po přihrávce Davida Fernandeze totiž vypálil těsně za hranicí vápna Conor Sammon a trefil se ke spokojenosti všech přesně do vzdálenější šibenice - 1:0.

Od tohoto gólu se domácí uklidnili a snažili se soustředit hlavně na defenzívu. Ovšem v útoku nestrádail, po dravém průniku Fernandeze na levé straně musel perfektně zasahovat Gallacher, o něco později Gavin Skelton přihrával na Sammona, kterému chyběl před volnou klecí k balónu krok. Hosté se probudili až po více jak půl hodině, kdy Combeho prověřil dalekonosnou ránou Billy Mehmet, zkušený brankář ale dokázal pohodlně nízkou střelu zkrotit.

Ke konci půle nedokázali využít brejk dva na jednoho Sammon s Mehdi Taouilem a proto přišel na druhé straně trest. Dorman přihrál po změně stran skrz vápno na volného Stephena McGina a ten z voleje uklidil pravačkou do horního rohu - 1:1. O něco později se snažil domácím navrátit vedení hlavou Pascali, avšak včas byl připraven Gallacher, následně vyslal tvrdou střelu Sammon, jenže o několik centimetrů minul.

Rozhodující moment se urodil v 69. minutě, když po přihrávce aktivního Dormana pálil Tim Clancy a dorážku k bližší tyči umístil přesně hrdina McGinn. Kilmarnock mohl srovnat po rohovém kopu Brysona, na který si naskočil Frazer Wright, avšak na poslední chvíli přispěchal s blokem Michael Higdon. I když domácí přidali na obrátkách a v závěru měli ohromný tlak, branku se jim vstřelit nepodařilo, největší možnost spálil v poslední desetiminutovce Jack Ross.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele