základní část, 7. kolo
03.10.2009 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Aberdeen FC 1:1

Fotbalisté Kilmarnocku si připsali již třetí remízový výsledek v řadě a nutno podotknout, že nyní neměli vůbec daleko ke třem bodům. Branky totiž začaly padat až v poslední čtvrthodině a domácí šli v Rugby parku do vedení, jenže pět minut před koncem chyboval gólman Brown a tak se musejí spokojit s konečnou plichtou 1:1. I přes bodový zisk klesli Kilie na deváté místo tabulky, Aberdeen si též o místečko pohoršil a je šestý.

Dlouhou dobu to vypadalo, že se diváci branky nedočkají. Když se to nakonec ke vší radosti podařilo, další si už moc nepřáli. Jenže přeci jen se ještě jeden v síti třepetal a naplněným stánkem to po oborové hubce gólmana Marka Browna jen zahučelo. První vážnější možnost si vypracovali hosté, prudkou hlavičku aktivního Petera Pawletta ovšem dokázal vrazit mimo tehdy ještě skvělý Brown.

Na druhé straně si poradil s ranou Garryho Haye gólman Jamie Lingfield a odražený balón musel před dotírajícími spoluhráči odkopávat obránce Mark Kerr. Langfield se musel činit též o něco později, z hranice vápna hlavičkoval Old a brankář Dons musel vyrazit nad branku. Aberdeen ale pozadu zůstat nechtěl a po přímém kopu Charlieho Mulgrewa pálil tvrdě na Browna Paton, na gólmana ovšem nevyzrál. V dalším průběhu se opět hrálo nahoru dolů, více práce měl Langfield.

Ten nejčastěji likvidoval pokusy Fernandeze a Invicibleho, který se 12 minut před koncem přeci jenom dočkal. Velké štěstí přinesl Kilie střídající Russel, který pobyl na hřišti pouhou minutu a domácí mohli zvedat ruce nad hlavu. Právě Russel totiž povedeným pasem uvolnil šťastného střelce a ten pod tělem Langfielda rozvlnil síť - 1:0. Když to opravdu vpadalo, že hosté nenajdou síly na obrat, přišel katastrofální moment pro gólmana Browna.

Strážce domácí klece totiž nedokázal v náručí ukrýt lehký balón z přímého volného kopu od Mulgrewa a zcela volný Gary McDonald neměl nejmenší problém uklidit - 1:1. Do konce utkání se ještě lepší Kilmarnock snažil strhnout vítězství na svou stranu, to se ovšem nestalo. Šanci na reparát bude mít na půdě Hibs, Aberdeen chce doma porazit konkurenční Hearts.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele