základní část, 24. kolo
10.02.2010 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Hibernian FC - Aberdeen FC 2:2

S Hibernians to v průběhu utkání vůbec nevypadalo dobře a třetí celek tabulky byl nástupem Aberdeenu vskutku zaskočen. Nicméně ukázal, že má bojovného ducha a v druhém dějství zavelel k obratu, který se nakonec vyplatil. Hibernian potvrdil vysokou kvalitu a přesvědčil, že může klidně hrát o druhou příčku.

Aberdeen překvapil dobrou první půlí, jenomže dvě minuty před koncem musel zkousnout nepříjemné vyrovnání díky přísně nařízené penaltě. Hibs zvýšili náskok na čtvrté Dundee a ten je proto v současnosti čtyřbodový. Aberdeen se dostal na šesté místo před Hearts a ukázal, že chce o nejlepší šestici rozhodně bojovat. Mužem zápasu se stal Abdessalam Benjelloun, který proměnil rozhodující penaltu.

V úvodu založili akci Sol Bamba s Johnem Rankinem, brankář Jamie Langfield ale dokázal následné pokusy Anotnyho Stokese i Iana Murraye zlikvidovat. V 25. minutě se ale radovali právě hosté, dlouhý pas Charlieho Mulgrewa předložil Gary McDonald a Michael Paton přesnou pravačkou zamířil do vzdálenějšího horního rohu. Hned na to mohl zvýšit povedenou střelou Aluko, v nepřehledné situaci se ale nejlépe zorientoval Steven MacLean a hlavou pokořil Smithe on.

Trenér domácích zkusil změnit herní systém střídáním defenzivního Kevina McBrida za útočného Merouane Zemmamu a nakonec to přineslo své ovoce. Po pauze nejprve prosvištěl vzduchem pokus Bamby, o něco později se balón konečně pro většinu příznivců třepetal v síti. Dlouhý pas Dereka Riordana si zpracoval Colin Nish a nakrátko ho předložil Stokesovi, který hezkou ranou z dobrých dvaceti metrů snížil.

I když domácí tlačili, tak Aberdeen celkem bez problémů kontroloval hru. Nejvíce se do útoku tlačili Bamba, Nish a Stokes, jenže další geniální tah vtasil Hughes až v 72. minutě. Do hry přispěchal Abdessalam Benjelloun a proměnil pokutový kop. Rameno Alexandera Diamonda totiž po hlavičce Nishe zamezilo brance a rozhodčí byl nekompromisní. Benjelloun plný sil si věřil nejvíce a bez problémů svou šanci proměnil - 2:2.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele