o titul, 35. kolo
24.04.2010 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Heart of Midlothian - Motherwell FC 0:2

Motherwell se snad konečně dokázal oklepat z nepříjemné situace a může proto reálně bojovat o čtvrtou pozici zajišťující kvalifikaci Evropské Ligy. V přímém souboji o páté místo dokázal vyhrát na Tynecastle a téměř definitivně zmařil naděje Hearts. Srdce totiž ztrácí právě na Motherwell sedm bodů, na Hibs šest. A vzhledem k velmi těžkému losu tuto ztrátu ve třech duelech zřejmě nezlikvidují, šesté místo je proto téměř jistotou.

Motherwell naopak prozatím poskočil na čtvrtou pozici a po dlouhé době si tedy připsal na své konto cenný úspěch, zatím však rozhodně vyhráno nemá. Na půdě Hearts mu pomohla závěrečná pětiminutovka, kde se v rozmezí tři minut trefil dvakrát a rozhodl tedy o osudu zápasu. Smolařem se stal jeden z nejzkušenějších hráčů v domácím kádru. Litevec Marius Zaliukas si totiž vsítil vlastní branku v nastavení první půle, což Hearts definitivně stálo body.

Hosté zahrozili hned v samém úvodu, kde první dva pokusy vyslal Lukas Jutkiewicz. Nervózní gólman Michael Fraser měl sice s oběma velké problémy, nicméně nakonec pro něj dopadlo vše dobře. Fraser dostal šanci i přesto, že v minulém klání po jeho dvou hrubkách mančaft prohrál, avšak nyní dokázal i podržet. Nejprve zlikvidoval pokus Davida Templetona, následně vychytal i Davida Obuyu a kontroloval nepřesnou střelu Garyho Glena.

Domácí zahrozili pouze pokusem Gilese Coka, s tím si ale brankář Jamie MacDonald poradil. Ovšem více práce měl rozhodně Fraser. Ten nejprve perfektně na lajně vyškrábl pokus Obuy, následně dobře zachytil i volej Suso Santany. Na opačném pólu byl v úvodním dějství nebezpečný pouze Coke, jeho možnost ale precizně odvrátil na roh gólman MacDonald. Hearts se v dalším průběhu osmělili, jenže závěr se jim nepovedl.

Po centru vyhrál hlavičkový souboj Stevie Hammell a prodloužil na Stevena Saunderse. Ten byl sice napoprvé zablokován, v opakovaném měřené sil ale následně zamířil do horní poloviny branky a vsítil svou premiérovou trefu v SPL. Druhoý úder si zasadil sám bek Zaliuskas po přímém volném kopu Toma Hateleye. Ve snaze přetlačit nabíhajícího Johna Suttona, si ale balón sedl na jeho hlavu a ke zděšení všech skončil v síti - 0:2. Hearts i přes tlak v druhé půli ani nesnížili a udělali zřejmě, co se týče umístění, tečku za letošním ročníkem.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele