základní část, 16. kolo
20.12.2009 13:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - Celtic FC 2:1

Fotbalisté Celticu vyhořeli na půdě Hearts a jejich ztráta na první místo vzrostla na čtyři body. A toho by Jezdci určitě mohli využít a odskočit ještě o nějaký ten bodík kupředu. Hearts tak potvrdilo roli týmu, který dokáže porazit kohokoliv a také s kýmkoliv prohrát. Díky vydřeným třem bodům se posunulo na sedmé místo a může se nabudit k lepším výkonům. Hosté sice vedli, jenže díky penaltě a brance čtvrthodiny před koncem soupeři podlehli.

Utkání hodně ovlivnilo vyloučení Garyho Caldwella, kdy ve vápně po necelé půl hodině musel zatáhnout za záchranou brzdu. Celtic byl sice po většinu utkání lepší i v deseti, ovšem fyzické síly postupem času ubývaly a Hearts toho dokonale využilo. Po povedeném období tak zřejmě opět nastává v táboře Zelenobílých útrum. Židle pod koučem Tony Mowbrayem proto nemusí být vůbec pevná.

Od úvodního hvizdu měli hosté častěji míč na kopačkách, první pokus na branku ovšem vyslalo Hearts. Z dobrých 22 metrů to z přímého kopu zkusil Eggert Jonsson, avšak prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Hned poté chtěl oslavovat řecký kanonýr Georgios Samaras, jenže hlavou trefil pouze rameno gólmana Martina Kella. Otevřít skóre tak mohl domácí Ruben Palazuelos. Ten nejrychleji zareagoval na odraženou střelu Templetona, jenomže hlavou branku přestřelil.

Proto po dvaceti minutách hry se zrodil úder na druhé straně. Barry Robson z rohového kopu krásně našel ve vápně právě Samarase a ten asi z osmi metrů nedal Kellovi šanci. Jenže hned na to již nebyly tváře hostů tak veselé. Glenn Loovens totiž nabídl balón po jeho obrovské hrubce přímo na kopačky Jamieho Mola a Caldwell neměl jinou možnost. Stáhnul unikajícího záložníka k zemi, proto následovala červená karta a penalta.

K té se postavil levý bek Michael Stewart a bez sebevětších problémů srovnal. Celtic ale i v deseti bojoval a Hearts v mnoha chvílích přehrával. Ještě do půle zahrozil po nahrávce Aidena McGeadyho Samaras, ovšem pálil mimo. Hned na to po chybě Jose Goncalvese unikl McDonald a předložil Samarasovi, ani tentokráte ale Kello nemusel zasahovat. A pravidlo nedáš-dostaneš bylo tentokráte potrestáno do puntíku.

Ještě před gólovým momentem hlavičkoval z penaltové značky na vzdálenější tyč střídající mladík Marc-Antoine Fortune, jenže o centimetry minul. Na druhé straně se prosadil Ismael Bouzid, který využil krásného průniku Templetona. V závěru se pokusil srovnat Samaras, Loovens či Fortune, buď ale skvěle zachytal Kello, nebo naopak střela nemířila do vymezeného prostoru a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Heartsky budou hrát na remízu ale věřím že vyhrajem o gól. Typ: 1:2

Reagovat
Radar

Haha

Reagovat
Radar

Haha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele