základní část, 27. kolo
27.02.2010 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dundee United - Falkirk FC 3:0

Tentokráte ze sebe dokázalo Dundee United v důležité chvíli vydat maximum a může se těšit ze třetí pozice, na kterou se dostalo po zaváhání Hibs. Nic jistého určitě ještě nemá a body bude muset sbírat pravidelněji, výhrou v potřebném klání však jistě dostalo klid do duše a může se plně soustředit. Poslednímu týmu tabulky Falkirku nyní nedalo sebemenší naději a naprosto rozebralo jeho hru už po půlhodině. Duel velmi ovlivnila úvodní penalta.

Nebýt jí, Falkirk by jistě dlouho favorizovanému celku vzdoroval, jenže do třicáté minuty prohrával o dvě branky a v takové situaci se na rozbouřeném Tannadice opravdu těžko bojuje. Avšak naději na záchranu rozhodně neztratil, na jedenáctou příčku mu chybí dva body a s tím se každopádně dá něco dělat. Hrdinou střetnutí se stal Morgaro Gomis, který vsítil dvě branky, důležitá byla především ta uklidňující druhá.

Domácí se dostali do první akce během několika chvil, kdy si na levý centr zprava od Craiga Conwaye naběhl Damian Casalinuovo, perfektní zákrok však vytasil gólman Robert Olejnik a balón vytěsnil vedle tyče na roh. Oba aktéři vytvořili společnými silami o něco později možnost pro Davida Goodwillieho, jeho volej šel ale nad falkirkskou klec. Jenže právě Goodwille zařídil první trefu, když ho ve vápně poslal nedovoleně k zemi Thomas Scobbie. Sám pak nekompromisně otevřel skóre - 1:0.

Falkirk se poprvé ukázal v půlce úvodního dějství, avšak pokus Vitora Limy bez sebevětších problémů ukryl v náručí slovenský strážce Dušan Perniš. Přesně po půlhodině zakončil svůj průnik Goodwille, ovšem Olejnik dokázal ještě vyrazit. Jenže s dorážkou přispěchal Conway a i když nastřelil pouze tyč, odkrytou klec pak už nemohl minout Gomis - 2:0. O něco později se penalty dožadovali také hosté po ruce Michaela Kovacevice, sudí však do píšťalky nefoukl.

Těsně před pauzou mohl definitivně pojistit vedení Goodwillie po dalším z pasů Conwaye, nicméně divokou ranou minul. V dalším průběhu byli v dresu Dundee nejvíce vidět Swanson, Conway a Dods, na druhé straně se tradičně probíjel k zakončení Victor Lima. Avšak o poslední braku se postaral svým druhým zásahem Gomis, kterého na přední tyči našel krásnou nahrávkou střídající Dale Hilson a poté již stačilo pouze nastavit nohu - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele