základní část, 13. kolo
28.11.2009 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Celtic si poradil se St. Mirrenem a dostal se do vedení

Celtic využil popoledního zaváhání městského konkurenta Rangers, jenž prohrál v Aberdeenu, a dostal se díky pohodlné výhře 3:1 doma nad St. Mirrenem do čela tabulky.

Nejprve se střelecky zaučovali domácí Zheng Zhi, Samaras a McDonald, ani jeden z nich se ovšem gólově neprosadil. Hosty postihla po dvaceti minutách hry velká nepříjemnost. Ze hřiště totiž odkulhal Andy Dorman, jehož musel nahradit Michael Higdon. Tohle střídání se nakonec neukázalo jako špatný tah...

St. Mirren následně dobře bránil a Celtic se proti outsiderovi nemohl dlouho prosadit. Až ve 39. minutě přihrál Samaras do běhu McDonaldovi, jenž v pohodě překonal brankáře Gallachera. Branka však byla připsána hostujícímu Innesovi, který ve snaze o odvrácení z brankové čáry ze skluzu skóroval do vlastní sítě.

Za tři minuty se už ujali domácí vedení 2:0. Do podobné pozice jako těsně před ním McDonald se dostal Samaras, jemuž perfektně dodal McGeady, a řecký kanonýr šajtlí chladnokrevně a přesně zakončil. Naději do poločasu ale hostům stačil vystřílet právě střídající Higdon. Mehmetův centr neodvrátil Crosas a hostující útočník z vápna chybu potrestal.

Zezačátku druhé půle spolu dobře zakombinovali McGeady s Hinkelem, jenže následná slabá střela nemohla gólmana Gallachera nijak vystrašit. Celtic dále pokračoval v tlaku, potřeboval zkrátka vsítit třetí uklidňující gól. V 61. minutě nacentroval McGeady na McDonalda, který z voleje na bližší tyč rozhodl o třech povinných bodech pro Glasgow.

Saints na nějaký zvrat vůbec neměli. Celtic si zápas pohlídal, měl několik dalších slibných šancí. Tu největší nakonec spálil McDonald, jenž mohl završit z té nejlepší možné pozice hattrick. Autor vlastní branky Innes zahrál v nastaveném čase po rohu Robsona ve vápně rukou a sudí Conroy odpískal penaltu, brankář Gallacher jí ovšem polapil.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele