o titul, 36. kolo
01.05.2010 16:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Motherwell FC 4:0

Celtic ukázal silného ducha a přesto, že už nemůže přijít o svou druhou pozici a titul je též obsazen, tak roznesl na kopytech houževnatý Motherwell. Tím ještě zamíchal souboj o čtvrté pohárové místo a závěr sezóny tak může být hodně zajímavý. Domácí se rozstříleli až v druhém poločase, konkrétně v závěrečné čtvrthodince.

Celtic se v prvním poločase snažil soupeře rozebrat svými útočnými výpady, ovšem nedařilo se mu pokořit precizně fungující obranu. Motherwell ale inkasoval tři minuty po půli a i když nezkolaboval, postupem času musel otevírat okénka v obraně. Od 78. minuty otevřel hned tři a Celtic se tak namlsal gólovým nášupem. Tentokráte každou branku vsítil úplně někdo jiný a Zelenobílí konečně ukázali, že své ovoce nese především kolektivní práce.

Domácí začali tlačit od úvodních minut a hned do první šance se probojoval Rasmussen, na gólmana Johna Ruddyho však nevyzrál. Následně se Ruddyho pokoušeli hlavou pokořit Scott Brown a Josh Thompson, ani jeden z nich ale úspěšný nebyl. Hned na to otestoval Ruddyho znovu McGeady, balón se ani teď v síti netřepetal. Hosté poprvé zahrozili krátce po odehrané čtvrthodině, jenže Forbes branku netrefil.

Hosté se od této chvíle na okamžik osmělili. Po dobré práci Stevena Saunderse tvrdě vypálil Tom Hateley, Artur Boruc ale šel včas na zem. Boruc musel o chvíli později proti Heteleymu zasáhnout znovu, na druhé straně těsně před koncem první půle vystrašil hostující fanoušky dobrou ranou Marc-Antoine Fortune. Po pauze se hosté odmlčeli a na hřišti kraloval Celtic. Výborným průnikem se do středu vápna dostal Brown a nekompromisně zakončil - 1:0.

V dalším průběhu dvakrát zahrozil Rasmussen, jednou Ruddyho prověřil též Samaras. Domácí soupeře definitivně položili v 78. minutě. Perfektního centru McGeadyho využil O'Dea a hlavou přidal druhou branku. Tři minuty před koncem normální hrací doby přidal Celtic třetí trefu, kdy po akci Fortuneho oslavil svůj debut v zelenobílém dresu James Forrest. V nastaveném čase dovršil zkázu soupeře Robbie Keane, když ranou z 12 metrů zaznamenal svou šestnáctou branku v sezóně od lednového příchodu z Tottenhamu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele