základní část, 33. kolo
11.04.2010 13:15 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Johnstone FC 1:3

St. Johnstone dokázal otočit zápas v Aberdeenu a zvítězil 3:1, i přes výhru se však mezi nejlepší šestici nepodívá. Domácí přitom vedli po gólu Mackieho, brzy ale stihl srovnat Deuchar a dva góly Sheridana rozhodly o vítězi zápasu.

St. Johnstone do utkání vstoupil aktivně, finální míče ale nepřicházely. Do zajímavé příležitosti se dostával Deuchar, na Millarův centr ale nedosáhl. Na druhé straně byl před bránou volný MacLean, na poslední chvíli však zasáhl bránící Craig. Přesto se domácí zanedlouho branky dočkali, v 17. minutě poslal přesnou přihrávku Mashall a Mackie z malé vzdálenosti zařídil Aberdeenu vedení 1:0. To si však domácí dlouho neužívali, už o čtyři minuty později si Deuchar naskočil na volný kop Craiga a hlavičkou pokořil gólmana Langfielda, 1:1.

A už v 26. minutě proběhl výsledkový obrat, Morris poslal míč k Sheridanovi a hráč, který je v St. Johnstonu na hostování z Celticu, dostal hosty poprvé do vedení. Pro domácí mohlo být ještě hůře, Morais totiž našel Davidsona, jehož hlavička ale šla mimo bránu. Aberdeen měl poté velkou šanci na vyrovnání, Grassi se však po volném kopu Marshalla hlavou neprosadil, mířil vedle. Domácí měli ke konci poločasu velkou převahu, Smith ovšem dobře zasáhl proti hlavičce MacLeana, i volnému kopu Mulgrewa.

Mulgrew měl první střelu i ve druhé půli, kdy zahrával volný kop, ale trefil jen zeď. O několik minut později zahrával volný kop Young, mířil ale nad bránu. Aberdeen sice měl převahu, postupem času se však hra hodně rozkouskovala a gól padl do jeho brány. Craig zahrál volný kop přímo na hlavu Deuchara, jehož míč sice Langfield vyrazil, ovšem pouze k Sheridanovi, který ho poslal do odkryté brány. Aberdeen se ještě pokusil o snížení, ale střelu Fyvieho Smith vyrazil a St. Johnstone se tak už nemusí obávat sestupu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele