základní část, 20. kolo
27.12.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Hamilton Academical 1:0

St. Mirren byl úspěšnější v souboji dvou týmů ze spodní části tabulky. Na domácím stadionu porazil Hamilton 1:0. O vítězství se postaral jedenáct minut před koncem zápasu Craig Dargo.

Saints mohli jít do vedení už ve druhé minutě, ale střelu Dennis Wyness zablokoval brankář Tomáš Černý, následný pokus Andyho Dormana mířil nad. Poté se do šance vrhli Accies, když Richard Offiong našel volného Simona Mensinga, ten však napálil míč pouze do boční sítě.

Ke konci prvního dějství domácí tým zvyšoval tlak, když po rohu Bradyho mířil vedle Franco Miranda, potom neuspěl sám Brady. Nicméně Hamilton se mohl nečekaně ujat vedení, když po přímém kopu Stevensona hlavičkoval do tyče Chris Swailes.

Po přestávce pokoušel štěstí Offiong, jeho tvrdá střela za hranicí pokutové území svůj cíl ale také nenašla. Neuspěl ani domácí Dorman, který po skvělé individuální akci zaměstnal Černého, který však balon za své záda nepustil.

St. Mirren hrál stále aktivně a opět zvyšoval tlak, který jedenáct minut před koncem utkání vyústil ve vedoucí branku, když se Dorman zbavil bránících hráčů, přihrál Jacku Rossovi, ten poslal balon na Craiga Darga a domácí útočník z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť Černého branky. Těsně před koncem mohl ještě zdvojnásobit vedení domácích Hugh Murray, jeho rána ale letěla nad bránu.

Oba týmy po dvacátém kole zůstávají na stejných pozicích. St. Mirren stále okukuje osmou pozici, Hamilton je poslední.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele