základní část, 20. kolo
27.12.2008 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Celtic FC 0:1

Z druhého letošního Old Firm derby vzešli jako vítězové hosté ze Celticu, kteří v Ibrox Parku porazili Jezdce 1:0. Jedinou branku utkání vsítil australský ostrostřelec Scott McDonald.

V sestavě Celticu se překvapivě neobjevil Shunsuke Nakamura, místo kterého se na kraji zálohy objevil jeho krajan, mladičký Koki Mizuno. Do útoku Hoops se postavila tradiční dvojice Samaras - McDonald.

Jako první ohrozil soupeřovu bránu domácí tým, když v šesté minutě střílel do Artura Boruce Kenny Miller, z dorážky bránu přestřelil Steven Davis. Poté Celtic zatlačil na pilu a do pokutového území Allana McGregora létal centr za centrem, ovšem žádný balon v bráně domácího týmu neskončil.

V jedenácté minutě se fanoušci Gers radovali z gólu, když po rohovém kopu dostal míč za brankovou čáru Kirk Broadfoot, branka však kvůli faulu na Boruce nebyla uznána. V 19. minutě se po chytré přihrávce Pedra Mendese dostal do zakončení Kenny Miller, mířil ale mimo.

Zhruba po půl hodině hry se ke střele prodral opět aktivní Miller, ale z hranice velkého vápna opět svatyni polského brankáře netrefil.

Dvě minuty po zahájení druhé půle přišla do té doby největší šance zápasu, když Barry Ferguson přihrál Krisu Boydovi, kterého ale fantastiky vychytal Artur Boruc. V 56. minutě zahrával Barry Robson přímý kop, svou střelou trefil ale jenom zeď.

Prakticky z protiútoku Celtic otevřel účet utkání, když dlouhý balon citlivě prodloužil na Scotta McDonalda Georgios Samaras a australský kanonýr se parádně uvolnil přes bránícího hráče a nekompromisní střelou pod břevno poslal hosty do vedení.

Čtvrthodiny před koncem se po přímém kopu Robsona opřel z velké dálky do míče Paul Hartley, s jehož projektilem ale neměl gólman McGregor žádné problémy. V 85. minutě se po centru Hartleyho probil na malém vápně k hlavičce Georgios Samaras, McGregor byl ale pozorný a jeho pokus lapil.

Celtic tímto vítězstvím odskočil Rangers už na velice slušných sedm bodů. Svěřencům Waltera Smitha se tak boj o titul velmi zkomplikoval.

Autor: Petr Páral

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele