základní část, 11. kolo
01.11.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Hamilton Academical 2:0

Motherwell potvrdil roli favorita a zásluhou dvou branek Chrise Portera porazil na Fir Parku Hamilton 2:0.

Accies už konečně chtěli ukončit čtyřzápasové čekání na gól, což bylo vidět zejména v úvodu utkání, když se v desáté minutě po centru Marca Corcorana opřel z dvanácti metrů do míče Richard Offiong, brankář Greame Smith byl však pozorný a jeho pokus lapil.

O dvě minuty později odpověděl domácí Porter, i zde ale ze souboje vzešel jako vítěz brankář. Po půl hodině hry se pokusil z přímého kopu skóre otevřít motherwellský Bob Malcolm, jeho ránu ale zastavila soupeřova zeď.

Osm minut před koncem první půle se domácí fanoušci gólu přece jenom dočkali, když se k další standardní situaci postavil opět Malcolm a poslal balon přímo na hlavu Crise Portera, který poslal Motherwell do vedení.

V padesáté minutě vyslal John Sutton na bránu hostí z osmnácti metrů parádní střelu, kterou ale Tomáš Černý zlikvidoval. Po hodině hry šli Well už do dvoubrankového vedení, když se střela Davida Clarksona dostala až k Porterovi, který vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Čtvrt hodiny před koncem se ještě pokoušel Hamilton vrátit do hry Stephen Ettien, pálil však těsně vedle domácí brány. Zbytek utkání už Motherwell dohrál bez problémů a zaslouženě odešel z hrací plochy jako vítěz.

Po dnešní výhře se konečně tým Marka McGheeho dostal ze spodní části tabulky a poskočil dokonce až na třetí pozici. Hamilton stále zůstává na poslední příčce.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele