základní část, 26. kolo
22.02.2009 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 1:1

Celticu se na Fir Parku proti Motherwellu nepovedlo bodovat naplno a remíza 1:1 byla pro zelenobílé už třetím zaváháním v řadě. Skóre otevřel hostující Scott McDonald, osm minut před koncem však zajistil domácímu týmu cenný bod Paul Quinn.

První vážnější situaci si vypracoval tým Gordona Strachana, když po přihrávce Georgia Samarase pálil nad Smithovu svatyni Scott McDonald. Ve dvacáté minutě Gary Caldwell, jenž se opět objevil v záložní formaci, vybídl k zakončení Jana Vennegoor of Hesselinka, střelu holandského útočníka ale Graeme Smith kryl.

O chvíli později se obrana Well otevřela znovu, tentokrát se mezi ni prodral Shunsuke Nakamura a naservíroval balon McDonaldovi, australský kanonýr ale síť opět nerozvlnil.

Navzdory špatnému terénu na Fir Parku byli k vidění, ze strany Celticu, velice pohledné akci, na konci první půle po jedné takové zakončoval Venegoor of Hesselink, z dvanácti metrů ale mířil nad horní konstrukci brány.

Skóre se poprvé měnilo, když na světelné tabuli svítila šedesátá minuta. Několik sekund po šanci Samarase na hranici penalty pohotově vypálil Scott McDonald a otevřel účet utkání.

Zdálo se, že Celtic si své vedení už udrží, naprosto kontroloval hru a brankář Artur Boruc neměl prakticky žádnou práci. Nicméně devět minut před konečným hvizdem přišel pro hostující fanoušky šok, když Jim O'Brien našel parádním centrem volného Paula Quinna, jenž z šestnácti metrů mířil přesně k tyči a vyrovnal na konečných 1:1.

Celtic po dlouhé době přišel o vedení ve skotské Premier League, v čele ho vystřídali rivalové z Rangers, kteří jsou před zelenobílými zásluhou lepšího skóre. Motherwell poskočil na šestou příčku.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to velká škoda! Celtic má ale strašnou smůlu na dávání branek! Takovejch příležitostí a prostě ten gól nepadne a nepadne! Jeden je málo a domácí měli z p..... kliku Příště to už dopadne dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele