základní část, 19. kolo
20.12.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Mirren FC 0:1

St. Mirren pokračuje ve vítězné sérii, tentokrát zvítězil na Rugby Parku nad domácím Kilmarnockem 1:0. Jedinou branku utkání vsítil ve 38. minutě Andy Dorman.

První šanci si vypracoval St. Mirren, respektive Dennis Wyness, který z hranice velkého vápna otestoval brankáře Alana Combeho. Na druhé straně mířil Donovan Simmonds mimo bránu. Poté si ani jedna ze stran nebyla schopna vytvořit příležitost, ze které by ohrozila soupeřovu bránu, do nebezpečné situace se dostal až ve 27. minutě domácí Simmonds, který z voleje pálil nad. Jediná branka utkání padla sedm minut před odchodem do kabin. Když centr Mirandy sklepl pro Andyho Dormana Dennis Wyness a hostující záložník propálil brankáře Combeho - 1:0.

Killie se snažil odpovědět prostřednictvím Craiga Brysona, ale brankář Saints Mark Howard bez problému jeho pokus kryl. Ve 49. minutě propasíroval míč do sítě Garry Brady, jeho branka však pro ofsajd nebyla uznána. St. Mirren tak zůstal pouze u jednobrankového vedení. Kilmarnock byl doslova zoufalý z dobře bránícího hostujícího celku, prakticky vůbec se nemohl propracovat k nějakému slibnému zakončení. Naopak do šance se dostal opět hostující tým, Simmonds ale opět pálil vedle. Těsně před koncem zápasu si málem obránce Franco Miranda vstřelil vlastní gól, když hlavou trefil balon, který naštěstí skončil nad bránou.

I přes vítězství svěřenců Guse MacPhersona zůstává St. Mirren na osmé příčce za svým dnešním soupeřem, na kterého nyní ztrácí pouhý bod.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele