základní část, 1. kolo
09.08.2008 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - Motherwell FC 3:2

Hearts vstoupili do éry nového kouče Csaby Lászla vítězně, když porazili 3:2 v prvním ligovém kole Motherwell. Výhru zajistil domácím až v 82. minutě Mikoliunas.

Maďarský trenér Csaba László vedl v tomto zápase Hearts poprvé a lepší výsledek si snad ani nemohl přát. Začátek zápasu byl vyrovnaný, první větší šanci ovšem měli domácí, se Ksanaviciusovou střelou si ale Smith poradil. Postupem času se Hearts dostávali do větších příležitostí a to hlavně díky souhře Molea, Ksanaviciuse a Drivera, která slavila úspěch ve 24. minutě, kdy míč dopravil do sítě Stewart. O chvíli později mohli domácí vést už 2:0, Driverova střela ale jen orazítkovala tyč.

Ve 33. minutě bylo vyrovnáno. Po přesné přihrávce Hughese dostal míč Clarkson, jenž z malé vzdálenosti prostřelil gólmana Hearts. Motherwell měl velkou příležitost ke vstřelení gólu z volného kopu, Hughes poslal míč na Clarksona, útočník hostí ale mířil vedle. Ve 40. minutě nastala chyba v obraně Motherwellu a před bránou zůstal zcela osamocený Ksanavicius, jenž dokázal prostrčit balón až za gólmanovi záda - 2:1. Druhé půle byla plná strategických střídání a méně gólových šancí. Mark McGhee dělal co mohl, aby své svěřence přinutil k vyšší aktivitě.

Ještě 10 minut před koncem zápasu byl výsledek stále stejný, ovšem než dostal míč nebezpečný Clarkson a prostřelil brankáře Bankse - 2:2. Konec zápasu se blížil, Hearts se ale přece jen o další minutu později podařilo ukořistit tři body. Náhradník Mikoliunas dostal míč a přesnou střelou překonal Smithe, čímž zajistil domácím výhru 3:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele