základní část, 23. kolo
24.01.2009 16:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Inverness Caledonian 3:2

Až do posledních vteřin byl zápas mezi Heart od Midlothian a Invernessem velice napínavý. Ještě pár minut před koncem byl stav 2:2, v nastavení však rozhodl o výhře domácího týmu v poměru 3:2 Kingston.

Mužstvo Invernessu v tomto zápase vedl John Docherty, který prozatím nahradil odvolaného Craiga Brewstera. Jeho tým měl také první šanci, střela Duncana ale postrádala razanci a McDonald ji lehce chytil. O pět minut později mířil Stewart mimo bránu Invernessu. Ještě větší šanci měl Driver, Esson ale míč vyrazil.

Po půlhodině hry zahrál Cowie volný kop, hlavička Imrieho však letěla o pár centimetrů vedle brány. Netrefil se ani Wood a příležitost tak dostali domácí. Ve 39. minutě hry nacentroval do pokutového území Driver a Obua i s nechtěným přispěním McBaina hlavou překonal Essona.

Ihned po začátku druhé půle zkusil štěstí Wood, jeho střela však letěla jen do ochozů. Vyrovnání přišlo v 56. minutě, kdy Cowie zahrál volný kop a Mihadjuks hlavičkou pokořil McDonalda. O pár minut později zahodil velkou šanci svojí nepřesnou střelou Tokely. V 68. minutě srazil McBain na pravé straně pokutového území Invernessu Drivera a rozhodčí nařídil pokutový kop.

K tomu se postavil Stewart, Esson však famózním zákrokem zlikvidoval jeho střelu. Chvíli na to viděl McBain za nesportovní chování druhou žlutou kartu a odcházel do šaten. Do konce utkání zbývalo 11 minut, když Driver přihrával a Obua se hlavou podruhé v zápase gólově prosadil.

V 88. minutě ale přešla Hearts radost, když z volného kopu srovnal na 2:2 Imrie. Ihned z další akce však Hearts vstřelili vítěznou branku, když Kingston zblízka prostřelil Essona.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele