základní část, 19. kolo
20.12.2008 13:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Motherwell FC 2:0

Ze souboje dvou posledních mužstev skotské ligy vzešel lépe ten hůře v tabulce postavený. Hamilton zvítězil nad Motherwellem 2:0. Hrdinou utkání se stal 18letý James McCarthy, jenž vsítil oba góly Accies.

V útočné formaci Well se při absenci Davida Clarksona objevila dvojice Chris Porter, Joe Sutton. Do brány domácího mužstva se opět postavil český brankář Tomáš Černý, v záloze nechyběla hvězdička James McCarthy. Manažer Accies Billy Reid postavil na hřiště pouze jednoho útočníka, kterým byl Richard Offiong.

Do první šance se dostal v páté minutě utkání po přihrávce Jamese McCarthyho Richard Offiong, proti kterému ale dobře vyběhl brankář Motherwellu Graeme Smith a znemožnil tak domácímu útočníkovi zakončit.

V jedenácté minutě se vydal na výlet podél levé postraní čáry obránce hostí Steven Hammell, jenž ale z hranice vápna pálil mimo. Poté se Motherwell snažil vypracovat si pár šanci, obránci Accies ovšem velmi pozorně bránili a svého soupeře do ničeho vážnějšího nepustili.

Po necelé půl hodině hry na chvíli uzamkli po rohovém kopu hráči Hamiltonu Motherwell v jeho vlastním pokutovém území, ani Offiong, ani další jeho spoluhráč ale na brankáře Smitha nevyzráli.

Ve 33. minutě vyzkoušel pozornost Tomáše Černého povedenou střelou z dvaceti metrů Paul Quinn, o minutu později nebezpečně pálil z otočky Chris Porter, český brankář jeho pokus vytěsnil na rohový kop. Následně se ze hřiště musel poroučet právě Tomáš Černý, na kterého dolehly bolesti hlavy, které byly zapříčiněny zhruba po čtvrthodině hry srážkou s útočníkem Porterem. Mezi tyčemi ho nahradil Sean Murdoch.

Když už to vypadalo, že se oba celky rozejdou do kabin smírně, udeřil domácí talent James McCarthy, kterého v pětačtyřicáté minutě vyslal na zteč nádherným pasem James McArthur. 18letý záložník střelou mezi nohy brankáře Smithe dostal Hamilton do vedení.

V 55. minutě musel hřiště nuceně opustit druhý hráč domácího týmu Mark McLaughlin, který byl po tvrdém střetu se svým brankářem Murdochem zraněn a na nosítkách odnesen ze hřiště, na hrací ploše ho nahradil Martin Canning.

V 67. minutě šel Hamilton už do dvoubrankového vedení a prsty v tom měl opět největší talent skotské ligy James McCarthy, který po dlouhém pasu levého obránce červenobílých přízemní střelou rozjásal domácí fanoušky.

Čtvrthodiny před koncem utkání si vytvořili střeleckou příležitost po dlouhé době hosté z Motherwellu, když po centru Darrena Smitha hlavičkoval přímo do Murdocha Joe Sutton. V třiaosmdesáté minutě se po rohu Motherwellu vytvořil ve vápně domácího celku velký závar, ze kterého se ale svěřencům Marka McGhee také nepodařilo skórovat. A když ani v osmdesáté osmé minutě nepropálil domácího gólmana Mark Reynolds, Hamilton si zaslouženě odnesl ze zápasu plný bodový zisk.

Pro Motherwell to už byla šestá porážka v posledních sedmy zápasech a od poslední příčky ho dělí pouze lepší skóre. Hamilton důležité tkání zvládl a i přes setrvání na posledním místě skotské ligy může být tým Billyho Reida spokojený.

Autor: Petr Páral

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele