základní část, 16. kolo
29.11.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Kilmarnock FC 1:0

Hamilton konečně zaznamenal tolik vytoužené vítězství, odnesl to Kilmarnock, kterého Accies porazili na své půdě těsně 1:0. Hrdinou utkání se stal útočník Richard Offiong.

Jako první ohrozil bránu soupeře hostující Kilmarnock, když v sedmé minutě nacentroval Willie Gibson balon na Simona Forda, který na zadní tyči mířil těsně vedle. Poté mohl skórovat sám Gibson, po přímém kopu Garryho Haye ale brankáře Černého ani nadvakrát nepřekonal. Před koncem první půle začala hra nabírat na obrátkách, když ve velké šanci selhal mladík ve službách Hamiltonu James McCarthy.

V padesáté druhé minutě přišla jediná branka utkání. David Graham poslal přesný pas na Richarda Offionga, jenž poslal míč do pravého rohu hostující brány a dostal tak Accies do vedení.

Domácí útočník se pak dostal do další příležitosti, tentokrát ho ale Damien Rascle vychytal. Kilmarnock měl skvělou příležitost k vyrovnání po hodině hry, když centr Mehdiho Taouila našel volného Simmondse, ten ale pálil nad horní konstrukci brány.

Deset minut před koncem utkání mohl zdvojnásobit vedení Accies James McArthur, který po pěkném uvolnění vystřelil nad levý horní roh Rascleho svatyně. V posledních minutách duelu ještě zlikvidoval Tomáš Černý střelu Gibsona.

Hamilton po dlouhé době získal všechny body, které ho odpoutaly od posledního místa tabulky, kam naopak spadl St. Mirren. Kilmarnock je sedmý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele