základní část, 20. kolo
27.12.2008 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Falkirk FC 1:0

Dundee United v domácím utkání, které bylo součástí dvacátého kola skotské ligy, nezaváhalo, ze souboje s Falkirkem si odneslo výhru 1:0. Jedinou branku vstřelil Scott Robertson.

Jako první se do šance probili domácí United, když střela Warrena Feeneyho byla zablokována a následující dorážka Jona Dalyho skončila za zády brankáře Olejnika, gól však pro ofsajd nebyl uznán. Na druhé straně se pokusil ohrozit bránu Dundee Michael Higdon, jehož hlavička ale neměla razanci a brankář Zaluska tak mohl zůstat v klidu.

Jediný gól zápasu padl v 21. minutě a to do sítě hostujícího Falkirku. Nádherný pas Paula Dixona, který směřoval na Feeneyho odvrátil obránce Bairns Darren Barr pouze na velké vápno, kde si míč zpracoval Scott Robertson a propálil Olejnika.

Deset minut před přestávkou měl Falkirk zahrávat pokutový kop, když Burton O'Brien stáhl k zemi Garryho Kennetha, rozhodčí Boyle ale zůstal v klidu a hra tak pokračovala dál. Nicméně o dvě minuty později se hosté dostali do další šance, Higdon ale pálil nad bránu.

Šest minut po přestávce mohlo jít Dundee už do dvoubrankového vedení, Conway ale bránu netrefil, za dalších šest minut neuspěl ani Feeney. Osm minut před koncem oslabil řady Falkirku obránce Darren Barr, když po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch.

Svěřenci Craiga Leveina si upevnili třetí příčku v tabulce Scottish Premier League, Falkirk se propadl na desátou pozici.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele