základní část, 12. kolo
08.11.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Motherwell FC 2:0

Celtic nezaváhal ani v dalším zápase a bez problému si poradil s Motherwellem, který porazil 2:0. Gólově se prosadili Paul Hartley a Scott McDonald.

Celtic vstupoval do utkání s dvoubodovým náskokem na Rangers, kteří v neděli jedou do Kilmarnocku. Do první vážnější šance se ale dostali hosté, po rohu Stephena Hammella se k zakončení prodral John Sutton, jehož pokus ale Shaun Maloney odvrátil do bezpečí.

O chvíli později se na levém křídle uvolnil Scott McDonald, který předložil balon Scottu Brownovi, a ten nastřelil tyč Smithovy brány. V 28. minutě se po přihrávce Hartleyho dostal do šance sám australský kanonýr, i nyní byl ale úspěšnější Greame Smith.

V poslední minutě první půle se síť hostující brány už ale rozvlnila. Centr Cilliana Sheridan sice ještě stačil odvrátit Marc Fitzpatrick, na dorážku Paula Hartleyho už ale byla celá defenziva Well včetně brankáře Smitha krátká.

V druhé půli se ocitl ve stoprocentní příležitosti Chris Porter, pálil ale vedle. V 58. minutě viděl David Clarkson po faulu na domácího Paula Caddise červenou kartu a musel předčasně do sprch.

V jednasedmdesáté minutě Celtic zužitkoval svůj "přesilovkový" tlak, když zpoza velkého vápna napřáhl Scott McDonald a krásnou střelou překonal Greameho Smithe.

Celtic si upevnil vedení ve skotské Premier League a hodil tak rukavici konkurenčním Rangers. Motherwell je šestý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Maverick 65

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele