o titul, 38. kolo
24.05.2009 14:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Hibernian FC 2:1

Aberdeen zvítězil v závěrečném ligovém kole 2:1 nad Hibernianem a díky třem bodům si zajistil místo v Evropské Lize. První gól vstřelil Lee Miller, těsně před poločasem zvýšil Mulgrew a Riordan už jen zkorigoval výsledek na 2:1.

Aberdeen vstoupil do utkání velice aktivně a po přihrávce Mulgrewa mířil Severin jen těsně vedle. Gól ze třinácté minuty se však dlouho nezapomene a zvláště potom gólman Hibernianu, Ma-Kalambay. Belgický gólman se snažil vykopnout míč, to se mu však nepovedlo a přihlížející Miller lehce dopravil balón do sítě. Kritizovaný gólman svoji chybu alespoň částečně odčinil dvěma zákroky po střelách Severina.

Poprvé mířil Severin z dálky jen do rukavic otřeseného gólmana Hibs, o pár minut později tentýž hráč hlavičkoval po přihrávce Mulgrewa znovu jen na Ma-Kalambaye. Šanci měl Pawlett, ale míč se od brány odrazil do bezpečí. Minutu před koncem poločasu zahrál Mulgrew přímý kop nejlépe jak mohl a zajistil Aberdeenu dvougólové vedení.

O několik vteřin později dal Riordan Hibs ještě šanci, když svojí střelou vymetl roh Langfieldovy brány. Miller se pokoušel znovu zvýšit, ale Ma-Kalambay byl připraven. Ještě větší příležitost měl o pár minut později, ani přihrávku Duffa však nevyužil ke skórování.

Navíc obránce Hibs Murray obdržel v 69. minutě červenou kartu za několikátou urážku protihráče. V závěru zápasu ještě neproměnil pokutový kop Aluko, i tak Aberdeen zvítězil nad Hibernianem 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele