základní část, 20. kolo
27.12.2008 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Heart of Midlothian 1:0

Aberdeen v dnešním zápase jasně přehrál Hearts a zaslouženě bral všechny tři body. O výhru domácího celku se postaral v 36. minutě hry Lee Miller, hosté do konce zápasu odpovědět nedokázali.

Aberdeen udělal oproti poslednímu utkání jednu změnu v sestavě. Do hry nastoupil od začátku Richard Foster a Lee Mair začínal zápas na lavičce. Na druhé straně hrál Stewart a Aguiar musel utkání sledovat z lavičky náhradníků. Aberdeen byl nucen střídat už po čtyřech minutách hry, kdy se zranil Mulgrew a na hřiště proto přišel Considine.

Po deseti minutách šel Darren Mackie jeden na jednoho proti Baloghovi, ale šanci zahodil střelou pod gólmanovy nohy. O čtyři minuty později střílel Mackie znovu, ale maďarský brankář míč vyrazil. Aberdeen navršoval tlak a ve 26. minutě mířil De Visscher pár centimetrů mimo bránu. O deset minut později už však gól padl. Miller skočil po Severinově volném kopu a z voleje překonal Balogha.

Hearts se snažili o vyrovnání, v tomto utkání však byli prakticky neškodní. Naopak další příležitost měl Miller, jeho volný kop však zastavila zeď. Odpovědět mohl Nade, jeho nepovedená střela ale Langfielda neohrozila. Miller málem zdvojnásobil vedení v 70. minutě, Balogh ale fantasticky míč vyrazil na roh. O pár minut později dostal Zaliukas před rohovým kopem Hearts druhou žlutou kartu a byl vyloučen. V závěru zápasu ještě upadl v pokutovém území Hearts Mackie, rozhodčí však penaltu nenařídil a utkání skončilo 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele