základní část, 20. kolo
29.12.2007 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Aberdeen FC 0:1

Aberdeen potvrdil na půdě předposledního týmu skotské ligy St. Mirrenu roli favorita a zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1:0. Vítězství hostům zajistil pět minut před konec Steve Lovell.

Hosté začali poněkud pasivně a St. Mirren měl už po pěti minutách hrací doby příležitost k otevření skóre. Franco Miranda sice odcentroval na Billyho Mehmeta, ale útočník z blízkosti netrefil soupeřovu bránu. Domácí nadále dominovali a Stewart Kean dvakrát hlavičkoval nad horní konstrukci. St. Mirren nastřílel doposavad v této sezoně pouze jedenáct branek. A dnešní zápas byl důkazem, že právě zahazování gólu je největším problémem černo-bílých.

Aberdeen pokračoval v mizerném výkonu i po přestávce a v 55. minutě si St. Mirren vytvořil další slušnou šanci. Střelu Iana Maxwella ale hostující brankář Jamie Langfield vyrazil. Manažer Aberdeenu Jimmy Calderwood byl velmi frustrován výkony svých hráčů, a tak v 67. minutě udělal důležité změny v sestavě. Ze hřiště stáhl Dana Smithe a Dereka Younga a místo nich na trávník poslal Aluka s Lovellem. A byl to právě Steve Lovell, který prostřelil domácího brankáře a zajistil pro Aberdeen vcelku nezasloužené tři body.

Aberdeen se posunul o jednu příčku výše na páté místo a St. Mirren si drží předposlední pozici. Náskok na poslední Gretnu mají Saints stále devítibodový.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

St Mirren překvapivě vyhráli v Edinburghu, tím je tento souboj ještě zajímavější. Aberdeen chce jít výš, tak uvidíme. Tip 1:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele