základní část, 24. kolo
20.02.2008 20:45 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Motherwell FC - Inverness Caledonian Thistle 3:1

V odloženém utkání 24. kola skotské Premier League zvítězil domácí Motherwell nad Invernessem 3:1. Dvakrát se v dresu Motherwellu prosadil David Clarkson a jednou Chris Porter. Za hosty zaznamenal čestný úspěch Don Cowie.

O začátku zápasu se hrálo velmi svižně a hned v sedmé minutě se měnilo skóre. Ross McCormack našel centrem na pravé straně velkého vápna Davida Clarksona, jenž poslal míč pod břevno hostujícího brankáře Frasera a dostal svůj tým do vedení. Sotva se hosté stačili vzpamatovat z rychlého gólu, už lovili míč ze sítě podruhé. V desáté minutě McCormack přihrál na levý roh pokutového území na dobíhajícího Stevieho Hammella, který centrem vybídl k zakončení Chrise Portera. Domácí útočník tvrdou hlavičkou překonal Frasera a Motherwell vedl už o dva góly.

Tím však "galapředstavení" v úvodních minutách neskončilo. Neuběhlo ani deset minut a síť se vlnila také v brance na druhé straně hřiště. Don Cowie vyslal z dvaceti metrů nechytatelnou střelu, jež skončila za zády gólmana domácího týmu Graeme Smithe. Poté se Motherwell opět vrhl do útoku a výsledkem toho byly tři šance Clarksona, přičemž ta třetí, ve dvaačtyřicáté minutě skončila v bráně. Od Hammella se míč dostal právě k bývalému hráči Celtiku, který ranou z voleje překonal hostujícího brankáře.

Ve druhé půli už se mnoho podstatného nestalo. Domácí mohli navýšit vedení, ale Ross McCormack se neprosadil z přímého kopu a gólem neskončila ani jeho střela po chybě Frasera. Motherwell si tímto vítězstvím upevnil třetí příčku v tabulce a jeho náskok na Dundee United činí čtyři body, přičemž mají svěřenci Marka McGhee ještě dva zápasy k dobru.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vidím to na remízu, tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele