základní část, 27. kolo
23.02.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Motherwell FC - Heart of Midlothian 0:1

Hearts dokázali zastavit rozjetý Motherwell a odváží si všechny body za výhru 1:0. Hosté mohou děkovat hlavně obránci Motherwellu Stephenu Craiganovi, jenž si nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Do zápasu vkročili lépe hráči Hearts, Cesnauskis nacentroval před bránu, Nade ovšem míč netrefil tak, jak by si představoval. V osmé minutě to byl znovu Cesnauskis, kdo před bránou našel volného spoluhráče, Lee Wallace ale mířil mimo bránu. Hosté se ujali vedení po kontroverzním gólu. Nejprve se srazil hráč Motherwellu Clarkson s obráncem hostí Goncalvesem, rozhodčí ale odmítl přerušit hru, z čehož vyplynul rychlý protiútok Hearts a Craiganův vlastní gól. Domácí fanoušci se zlobili na rozhodčího, ovšem spíše se měli zaměřit na hráče Motherwellu, kteří nedokázali za celý zápas na gól odpovědět. Domácí hráči nedokázali za celý první poločas vyslat ani jednu střelu na Bankse, čímž se vlastně sami připravili o body.

Druhý poločas se hrál ve stejném tempu jako první, hosté útočili, Motherwell jen výjimečně přešel přes polovinu hřiště. Hearts začali druhou půli několika rohovými kopy, ani jeden ovšem neskončil gólem. V 55. minutě střídal kouč McGhee Hughese, na jeho místo přišel Darren Smith, změna ale příliš nepomohla. Šanci měli znovu hosté, Craigan už tak pokažený den umocnil nemotorným faulem na Wallace. K přímému kopu se postavil Elliot, nenamířil ale přesně a míč letěl vysoko nad. Motherwell zahrával první rohový kop až v 64. minutě, ani tentokrát Bankse neohrozil, na McCormackův centr nikdo nedosáhl. První ohrožení brány Hearts přišlo až deset minut před koncem zápasu, McCormackův volný kop musel vyrazit Banks. Do konce zápasu už se stav nezměnil, Hearts si odváží tři body za výhru 1:0.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hearts jsou letos opravdu nevyzpytatelný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele