základní část, 22. kolo
13.04.2008 15:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 1:4

Celtic po dvou porážkách zaznamenal velice důležité vítězství. Na Fir Parku porazil Motherwell rozdílem třídy 4:1. O góly se postarali Stephen McManus, Scott McDonald a Jan Venegoor of Hesselink.

Pokud si chtěl Celtic udržet ještě nějakou šanci na titul, musel dnes bezpodmínečně vyhrát. Jako první však zahrozili hned v první minutě domácí, když po faulu na McCormacka zahrával Lappin přímý kop. Artur Boruc si ale s jeho ránou poradil. O sedm minut později si zpracoval dlouhý balon od Nakamury Scott McDonald a pálil vedle. V sedmnácté minutě viděli fanoušci na Fir Parku první branku. Po přímém kopu Shunsuke Nakamury se míč dostal přes Garyho Caldwella až ke Stephenovi McManusovi a kapitán hostí hlavičkou poslal míč za záda domácího brankáře Smithe.

Odpověď ze strany Motherwellu přišla ve 24. minutě, když střelu McCormacka srazil do vlastní sítě autor první branky zápasu – McManus. Po půl hodině hrací doby šel hostující tým znovu do vedení. Po přihrávce Nakamury nedal Scott McDonald half vojelej Smithovi žádnou šanci a rozvlnil síť. Před odchodem do kabin si Celtic ještě své vedení pojistil. Po rohovém kopu aktivního Nakamury se do koncovky dostal nizozemský útočník Jan Venegoor of Hesselink a hlavou zvýšil na 3:1 pro Hoops.

V padesáté sedmé minutě slavili hostující příznivci ještě jeden úspěch. Střelu Barryho Robsona domácí defenziva zablokovala, ale na ránu Venegoor of Hesselinka byl krátký i brankář Smith a Celtic se dostal do trháku v poměru 4:1. Dvacet minut před koncem musel předvést Artur Boruc vynikající zákrok proti ráně Stephena Hughese, jenž se probil obranou Celticu a ohrozil polského gólmana. V posledních minutách zápasu hostující mužstvo zápas už pouze dohrávalo. V devadesáté minutě ještě z přímého kopu zahrozil Shunsuke Nakamura, stav ale zůstal nezměněn i po této standardní situaci.

Celtic toto důležité utkání na horké půdě v Motherwellu zvládl a stáhl náskok Rangers na čtyři body, ti však mají dva zápasy k dobru.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic zaberou i v dohrávce, tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic za to vzal důkladně. Ale na titul už mu to nepomůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele