základní část, 20. kolo
29.12.2007 13:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hibernian Edinburgh - Rangers FC 1:2

Rangers dál pokračují ve své sérii bez porážky, tentokrát to odnesl Hibernian. Hosté si vedení zajistili už ve 12. minutě gólem Naismitha, v 59. minutě zápasu zvýšil na 2:0 Cousin a v 88. už jen snížil Zemmama.

Rangers byli už od začátku zápasu viditelně lepším týmem a po zaváhání Moraise měl první velkou šanci zápasu Barry Ferguson, mířil ale těsně vedle. Ve 12. minutě se už ale Rangers dočkali vedoucího gólu. Po Huttonově vhazování se k míči dostal Burke, následně ho poslal volnému Naismithovi, který střelou do horního rohu sítě zajistil vedení 1:0. Rangers mohli o chvíli později své vedení zdvojnásobit, Burkova střela z úhlu se ale neujala. Rangers dál svého soupeře tlačili, volný kop Thompsona nedokázal Ma-Kalambay udržet, Cuellar se ale z následné dorážky se netrefil. Těsně před poločasem ještě odhodil míč Burke, za což byl také potrestán žlutou kartou, Rangers ale i tak odcházeli do šaten s vedením 1:0.

Hibs využili poločasové přestávky ke střídání, Morais a Noubissie odešli a na hřiště vyběhla dvojice Beuzelin, O'Brien. Poslední jmenovaný se hned dostal k míči a nebezpečně centroval do soupeřova pokutového území, Whittaker ale stačil míč dostat do bezpečí. Hibernian se po poločasové přestávce rozjel, což potvrdil povedenou střelou Shiels, McGregor však míč vyrazil. V 59. minutě ale Rangers vedli už o dvě branky. Burke přihrál Cousinovi, který tvrdou dalekonosnou ránou dostal míč za záda brankáře Hibs. Domácí už stačili v 88. minutě jen snížit na rozdíl jednoho gólu. Balón dostal náhradník Zemmama a jeho přesná střela skončila v dolním rohu McGregorovy brány. Víc už se toho do konce utkání nestalo a Rangers si tak odváží tři body.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souboj kola ! Hibernian nedaj Jezdcům z Ibrox Parku nic zadarmo. Rangers se právě dotírají na rivaly z Celtic Parku, tak budou chtět mermomocí vyhrát. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele