základní část, 30. kolo
15.03.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - Kilmarnock FC 2:0

Utkání mezi Hibernianem a Kilmarnockem vyznělo lépe pro domácí, jenž si po výhře 2:0 zajistili tři body. Vedoucí gól vsítil ve 29. minutě utkání Morais a v 73. ještě pojistil výhru na konečných 2:0 Steven Fletcher.

První zajímavá šance zápasu se zrodila v osmé minutě utkání. Zemmama přihrál Moraisovi, jehož hlavička jen přeletěla pokutovým územím, Fletcher byl blízko, na míč ale nedosáhl. Rozhodčí napomínal několik hráčů Kilmarnocku, kteří neustále faulovali domácí, hlavně potom útočníka Fletchera, žluté karty zatím nepadaly. První Moraisova střela na bránu znamenala ve 29. minutě vedení domácích. Dlouhý centr obránce Roba Jonese doletěl až do pokutového území, kde míč vstřelilo za Combovi záda právě portugalské křídlo. Hostitelé mohli o chvíli později své vedení zdvojnásobit po přímém kopu, Combe ale zasáhl a míč vyrazil. Poslední šance prvního poločasu byla na druhé straně, Fernandez ovšem před bránou na míč těsně nedoskočil.

Kilmarnock do druhé půle vkročil mnohem lépe a Ma-Kalambay měl co dělat, aby svůj tým ochránil před inkasováním. Velmi blízko vyrovnání byl Invincibile, jenž mířil jen těsně mimo bránu. Hibs si i přes soupeřův tlak několik příležitostí vytvořili, všechny z protiútoků. Velkou šanci měli Zemmama a Fletcher, zdvojnásobit vedení ale nedokázali. Gólman Kilmarnocku Alan Combe předvedl v 69. minutě fantastický zákrok po Fletcherově tvrdé střele. Kouč Hibs Paatelainen vystřídal Moraise za Shielse a ihned po střídání padl druhý gól. Zemmama našel volného Fletchera, na jehož střelu tentokráte ani Combe nedosáhl. Těsně před koncem zápasu mohli Hibs své vedení ještě zvýšit, Shiels využil své rychlosti, střelu ovšem nenamířil přesně. Hibs získávají tři body, za výhru nad Kilmarnockem v poměru 2:0.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím Hibernian, doma by si měli poradit. Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele