základní část, 26. kolo
17.02.2008 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Hibernian Edinburgh - Aberdeen FC 3:1

I když na Easter Road po prvním poločase Aberdeen vedl, nakonec se z vítězství v poměru 3:1 radoval domácí Hibernian. Hosty na začátku utkání poslal do vedení Alexander Diamond, v druhé půli pak domácí fanoušky gólově potěšili Merouane Zemmama, Dean Shiels a Steven Fletcher.

V první příležitosti se už po 80 sekundách hry ocitl hostující Scott Severin, ale brankář Hibs Makaba-Makalamby jeho střelu vyrazil. Gólem neskončil ani pokus domácího kanonýra Fletchera, který ve středu vsítil proti týmu Gretny tři góly. Branka přišla v osmnácté minutě. Po rohu de Visschera využil Alexander Diamond zaváhání domácího hráče Colina Nishe a překonal brankáře Hibernianu – 1:0 pro Aberdeen.

Domácí se do druhé půlky vrhnuli ve velkém stylu. Během šesti minut zcela otočili stav utkání. Ve 49. minutě Merouane Zemmama proměnil přímý kop z dvaceti metrů a o chvilku později překonal brankáře Jamieho Langfielda i Dean Shiels. První střelu sice hostující gólman vyrazil, ale s dorážkou domácího záložníka si už neporadil. Sedm minut před koncem se v šanci ocitl střídající hráč Aberdeenu Stuart Duff, jeho ránu ovšem zastavila horní konstrukce brány. V nastaveném čase se i v tomto utkání prosadil skotský sniper Steven Fletcher, když centr od Johna Rankina přetavil hlavou v gól.

Hibernian se ziskem těchto tří bodů dostal na páté místo, které nyní hájí o skóre před Falkirkem. Jinak je to pro domácí tým druhá výhra v řadě po desetizápasovém čekání na vítězství. Aberdeen se propadl na osmou pozici.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Větším šance se dávají domácím Hibernian. Ale přál bych více Aberdeenu. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Śkoda, také chybí údaj o divácích.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele