základní část, 16. kolo
08.12.2007 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Hearts of Midlothian - Motherwell FC 1:2

Motherwell dokázal dvěma brankami otočit nepříznivý stav a odváží si ze hřiště Hearts tři body za vítězství 2:1. Domácí vedli už od dvanácté minuty gólem Drivera, dva góly ve druhém poločase ale zajistily výhru hostů. V 53. minutě nejprve vyrovnal Porter a v 67. minutě hry si po vlastním gólu Zaliukase zajistil Motherwell vedení, které už do konce zápasu nepustil.

Hearts nastoupili do zápasu už se třetím brankářem z posledních čtyř zápasů. Do brány se postavil Eduardas Kurskis, Basso který udělal velkou chybu proti Celticu, zůstal jen na lavičce. Post brankáře byl jen jednou z pěti změn, které v sestavě oproti minulému utkání proběhly. V sestavě se objevil uzdravený Stewart a do zápasu vyběhli i Velicka, Jonsson a Mikoliunas. V první šanci se ocitl McCormack, branku ale nevstřelil. Gól ale vzápětí padl na druhé straně. Ve 12. minutě střílel z pravé strany Velicka, v pokutovém území míč dorazil do brány Andrew Driver a zajistil domácím vedení 1:0. Šanci na vyrovnání měl následně McCormack, mířil ale vedle brány. Domácí se mohli dostat už do dvougólového vedení po střele Velicky, Smith ale gólu zabránil skvělým zákrokem. McCormack byl hodně blízko vyrovnání chvíli před poločasem, jeho volný kop ale proletěl jen těsně vedle tyče a domácí tak šli do šaten s jednogólovým vedením.

V 52. minutě McCormack rozehrál rohový kop, míč se přes Hughese a Clarksona dostal až k Porterovi, který už měl lehkou pozici a vyrovnal na 1:1. Po hodině hry měl příležitost vrátit domácím vedení Nade, neproměnil a vzápětí přišel trest v podobě druhého gólu Motherwellu. K míči se dostal McCormack a jeho pokus nešťastně zblokoval do vlastní sítě Zaliukas. Jonsson mohl z další příležitosti vyrovnat, trefil ale jen tyč Smithovi brány. Hearts se snažili o vyrovnání. Když ale chvíli před koncem mířil Stewart z volného kopu jen nad bránu a gól nevstřelil ani Ivaskevicius, bylo jasné že Motherwell si odveze tři body za vítězství 2:1.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hearts dohání ztrátu na špičku tabulky, ale Motherwell má venku dost dobrou bilanci. Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hearts jsou v letošní sezóně opravdu divní ! Až 7.místo to potvrzuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele