o udržení, 35. kolo
26.04.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Inverness Caledonian 1:0

V utkání mezi Hearts a Invernessem přišel rozhodující moment až v 80. minutě. Teprve osmnáctiletý útočník Gary Glen se trefil už ve druhém zápase po sobě a rozhodl o výhře Hearts 1:0.

Mladík Gary Glen tak brankou oslavil podepsání nové, čtyřleté smlouvy v klubu. Po čtyřech minutách hry už domácí ohrožovali soupeřovu bránu. Goncalves zahrál dlouhý aut přesně k Elliotovi, jehož hlavičku stačili obránci hostí vyčistit. Na druhé straně pálil Barry Wilson, ovšem těsně vedle. Nejblíže gólu byli hráči Hearts ve 20. minutě. Palazuelos zahrával rohový kop, našel před bránou Karipidise, jehož hlavička skončila na břevnu. V další šanci byl Glen, střela se mu ale nepovedla a mířil mimo bránu. Velmi nebezpečnou střelu měl ve 34. minutě Don Cowie, Steve Banks musel vytáhnout parádní zákrok. V další šanci se ocitl Wyness a Banks se znovu ukázal, míč vyrazil mimo.

Začátek druhé půle byl nudnější, v 53. minutě proběhlo střídání na straně domácích, kdy odešel Cesnauskis a nahradil ho Wallace. A právě Wallace měl na noze gól, Fraser ale fantasticky míč vyrazil. Dalekonosnou střelou zkusil Frasera vystrašit Palazuelos, gólman Invernessu byl znovu připraven. Až 80. minuta přinesla rozhodující gól zápasu. Palazuelos uviděl v pokutovém území osamoceného Glena a ten už neměl s proměněním šance v gól problémy. Invernessu se podcenění mladého hráče nevydařilo a stálo ho to body. V nastaveném čase Glen za skvělých ovací odešel ze hřiště a nahradil ho další mladý hráč, nejmladší fotbalista historie Hearts, který kdy nastoupil do ligového utkání, šestnáctiletý Scott Robinson. Hearts dotáhli zápas do vítězného konce a připsali si všechny body.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele