základní část, 26. kolo
16.02.2008 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Heart of Midlothian 3:0

Celtic odehrál na své půdě povedené utkání a hostům z Edinburghu nedal žádnou šanci. Hearts si odvezli ze Celtic Parku porážku 0:3. Gólově se prosadili Jan Venegoor of Hesselink, Scott McDonald a Andreas Hinkel.

Domácí tým se do zápasu vrhl s velkou chutí a hned v úvodu utkání byl na hranici velkého vápna faulován McDonald. Přímého kopu se ujal tradiční exekutor těchto situací Shunsuke Nakamura. Nádherný pokus japonského záložníka, který přeletěl zeď, skončil bohužel pro Celtic na tyči hostující brány. Ve čtrnácté minutě už ale mohli fanoušci The Bhoys zvedat ruce nad hlavu. Aiden McGeady našel přesným centrem Jana Venegoora of Hesselinka, jenž poslal míč do brány. O chvíli později zahrozili na opačné straně hřiště z brejku Andrius Velicka a Andrew Driver, ale jejich koncovka postrádala trochu klidu.

Po přestávce vystřelil hostující Driver, brankář Boruc jeho střelu bez problému zneškodnil. Hearts doplatili na špatnou koncovku a v 51. minutě inkasovali podruhé. Nakamura zahrál roh na neobsahaného Scotta McDonalda a ten hlavičkou pod víko zvýšil na 2:0. Potom se pokoušel Velicka snížit, ale jeho rána šla vedle. Na konečných 3:0 pečetil čtvrt hodiny před koncem utkání Andreas Hinkel. Zimní posila ze Sevilly zužitkovala přihrávku McGeadyho a hostujícímu brankáři nedala šanci.

Celticu se generálka na Ligu mistrů, kde nastoupí proti Barceloně, povedla na jedničku a minimálně do neděle stáhli svěřenci Gordona Strachana náskok Rangers na jeden bod.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic pořádá stíhací jízdu, Hearts si moc neškrtnou. Tip 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele