základní část, 15. kolo
02.12.2007 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Hibernian FC 3:1

I když Aberdeen od 24. minuty prohrával, nevzdal se a zápas otočil na svou stranu. Do vedení dostal Hibernian Steven Fletcher, o chvíli později ale vyrovnal Lee Miller a dva góly v druhém poločase rozhodly o jasném vítězství domácích 3:1.

V sestavě Aberdeenu chyběli zranění Jackie McNamara, Jamie Smith, Zander Diamond a trenér do základní sestavy překvapivě nepostavil ani kapitána Scotta Severina, na jehož místo zařadil Karima Touzaniho. Aberdeen přesto začal velmi dobře a Nicholson pořádně protáhl gólmana Ma-Kalambaye. O pár minut později se Nicholson dostal do další příležitosti, mířil ale nad bránu. Hosté se také začali dostávat do šancí. Zemmama prošel přes několik hráčů, poslal dobrou přihrávku Fletcherovi a ten prostřelil Langfielda. Domácí ale dokázali na gól odpovědět. Ve 33. minutě Chris Clark nacentroval z levé strany do pokutového území a Lee Miller přesnou hlavičkou vyrovnal na 1:1. Aberdeen se tímto gólem zvedl, po přihrávce Younga měl obrovskou příležitost dostat svůj tým do vedení Maguire, svou šanci ale zahodil nepovedenou střelou vysoko nad bránu.

Ihned po přestávce se Aberdeen dostal do vedení. Volný kop Nicholsona srazil povedenou tečí do brány Clark a Aberdeen už své vedení nepustil. Domácí pokračovali v útočné hře, Maguire ale Ma-Kalambaye nedokázal prostřelit. Aktivní Maguire v další šanci chytrou přihrávkou vyzval ke skórování Millera, ten ale míč nedoběhl. O chvíli později skvělým zákrokem vytěsnil Clarkovu střelu Ma-Kalambay a držel naděje Hibs na vyrovnání. Aberdeen si chtěl vedení udržet a nejen že se mu to povedlo, Young stačil dokonce ještě jeden gól přidat. Po volném kopu Nicholsona se k míči dostal právě Young a přesným zakončením pečetil vítězství domácích na 3:1.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to vyrovnané, oba celky myslí tradičně vysoko, lépe si stojí hosté, ale Aberdeen zase má výhodu domácího hřiště. Navíc v posledním vzájemných zápasech bylo hodně remíz, tak je to myslím jasné. Tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele