o titul, 35. kolo
26.04.2008 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Hibernian FC 2:1

Ve vyrovnaném souboji na Pittodrie Stadium, ve kterém byly k vidění i dvě červené karty, zvítězil Aberdeen nad Hibernianem 2:1. Do vedení šel nejdříve zásluhou Deana Shielse hostující tým, Aberdeen potom ale díky brankám Darrena Mackieho a Lee Millera utkání otočil a připsal si do tabulky tři body.

V první velké příležitosti se ocitl ve čtvrté minutě domácí Chris Maguire, jenž po přihrávce Miller netrefil ze šesti metrů odkrytou branku. O tři minuty později se na druhé straně hřiště do koncovky dostal Abdessalam Benjelloun. Jeho střelu z ostrého úhlu ale brankář Dons Jamie Langfield lapil. Poté se Aberdeen doslat do velkého tlaku, z čehož rezultovala šance Lee Millera, který po parádním centru Alana Mayburyho hlavičkou do připraveného Andyho McNeila.

Hned v úvodu druhého dějství musel proti tvrdé střele hostujícího útočníka Benjellouna předvést skvělý zákrok Jamie Langfield. V druhé pětačtyřicetiminutovce se hrál mnohem lepší fotbal než v první půli a v 54. minutě se mohli hostující fanoušci radovat z vedoucího gólu, když Dean Shiels napálil míč, který letěl z dvanácti metrů kolem obránce Zandera Diamonda a nakonec skončil za zády Jamieho Langfielda.

Aberdeen se ale nevzdával a hned za devět minut se mu podařilo vyrovnat. Střídající Darren Mackie prokázal skvělou rychlost, když se odpoutal od svých strážců a prostřelil hostujícího gólmana. To však ze strany červených nebylo vše. V sedmdesáté minutě Gathuessi stáhl k zemi v pokutovém území domácího útočníka Lee Millera a rozhodčí Stuart Dougal bez váhání nařídil penaltu. Té se chopil sám postižený a poslal domácí tým do vedení.

Hibernian konec utkání nezvládl hlavně po psychické stránce, jelikož rozhodčí musel poslat předčasně do kabin Thierryho Gathuessiho a Colina Nishe. Hosté tak zápas dohrávali v devíti a na výsledku 2:1 pro Aberdeen už nic změnit nedokázali.

Po dnešním vítězství to s Aberdeenem, co se týče evropských pohárů, vypadá o trochu lépe, na třetí Motherwell ztrácí šest bodů.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že Aberdeen neprohraje. Tip 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele