o titul, 37. kolo
14.05.2005 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Aberdeen FC 1:2

Hned od výkopu se domácí snažili zničit naděje hostujícího týmu na pohárovou účast. V osmé minutě zachraňoval "Dons" jejich brankář Ryan Esson po volném kopu Stephena Glasse ze 20 metrů. Aberdeen odpověděl v 11. minutě, kdy se v pokutovém území uvolnil Gary Smith, ale mířil o pár centimetrů vedle. Ve 28. minutě se hosté ujali vedení. Přetažený roh vracel do ohně Severin a jeho hlavičku protlačil přes obránce Mackie. Domácí se snažili vyrovnat a měli k tomu skvělou příležitost, jenže penaltu zahodil Derek Riordan.

I tak se Hibs podařilo vyrovnat, a to v 51. minutě. Autové vhazování se dostalo do pokutového území Aberdeenu a Derek Riordan odčinil svou předešlou chybu, když ve skluzu dokázal dostat míč přes obránce Hakkinena a brankáře Essona. Z domácích rázem spadl strach, bylo jich plné hřiště a významně ohrožovali branku hostí. Ti se začali strachovat, neboť pro ně nerozhodný výsledek nic neznamenal, potřebovali vyhrát. V 70. minutě se jim povedlo strhnout skóre na svou stranu, když se po autu dostal k míči Mackie a nedal bezmocnému brankáři Brownovi šanci. Aberdeenští pak výsledek urputně bránili až do konce. Střely domácích útočníků se nedostávaly k brance, protože se všichni hostující hráči stáhli na svojí polovinu a všechny střely blokovali.

Autor: Jan Ondroušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele