3. kolo - 1. zápasy
17.05.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Almere City - BV De Graafschap 1:1

Vyrovnaný zápas závěrečného kola o postup do nejvyšší soutěže svého vítěze nenašel, přesto blíže k tříbodovému zisku mělo domácí Almere, které ještě nikdy v Eredivisii nepůsobilo. První gól vsítilo necelých deset minut před závěrečným hvizdem, ovšem De Graafschap dokázal srovnat v nastaveném čase z pokutového kopu. K tomu City přišly o vyloučeného Overtooma, jenž před penaltou nedovoleně zabránil jistému gólu.

Lepší výchozí pozici od odvety si proto vytvořil výběr z Doetinchemu, který naposledy hrál mezi elitou v sezóně 2015/2016. Do čtvrtečního duelu vstoupili oba soupeři s velkou dávkou opatrnosti a především se soustředili na pozornou defenzívu. Úvodní větší šance se více jak tři tisíce diváků dočkalo ve 37. minutě, kdy MacIntosh vyvezl míč z vlastní poloviny a pak svou přihrávkou našel Owusua, jehož ránu z hranice šestnáctky skvěle vyrazil gólman Bednarek.

O sedm minut později byl na druhé straně blízko ke skórování Tissoudali, pravačkou minul vzdálenější konstrukci vskutku jen o několik decimetrů. Druhý poločas se odehrával v podobném duchu, v 55 minutě mohl poslat hosty do vedení Fabian Serrarens. Ten si seběhl do předbrankového prostoru na parádní pas z levého křídla a zblízka na famózního gólmana Kramera nevyzrál, vzrušení nakonec bylo zbytečné kvůli předchozímu ofsajdu.

V polovině závěrečné části vystřihl parádní nůžky z dvanácti metrů Vet a horní tyčku těsně minul, poté na druhé straně centroval z pravé strany Ruk a hlavičkující El Jebli pouze orazítkoval zadní tyč. V 84. minutě se k hlavičce probojoval domácí MacDonald a naprosto brilantní reflexivní zákrok na brankové čáře musel předvést Bednarek. Polský strážce De Graafschapu přeci jen inkasoval z následné akce, když skóre otevřel Silvester van der Water.

Teprve jednadvacetiletý útočník využil skvělého centru Owusua z levého křídla a z hranice brankového území umístil balón hlavou do sítě kolem bezmocného Bednarka. V 88. minutě neproměnil velkou možnost na zvýšení náskoku aktivní Owusu, klíčový moment se zrodil za další dvě minuty. Po obrovském závaru před Kramerem sáhl do střely rukou Overtoom a zamezil soupeři skórovat, po zhlédnutí videa obdržel červenou kartu. Míč si na penaltový puntík postavil Serrarens a chladnokrevně zamířil k levé konstrukci do protipohybu Kramera.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele