3. kolo - 1. zápasy
19.05.2016 19:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - BV De Graafschap 4:1

Až nečekaně snadno si druholigový Go Ahead Eagles poradil v prvním barážovém zápase s De Graafschapem a udělal opravdu velký krok k návratu do Eredivisie po loňském sestupu. Hosté hráli v Deventeru opravdu mizerně, od 28. minuty byli bez vyloučeného van de Paverta a nakonec inkasovali celkem čtyřikrát.

Přitom vše by mohlo vypadat úplně jinak, kdyby se po třiceti sekundách dokázal trefit Smeets, asi nejlepší muž De Graafschapu. Ten se vůbec neostýchal a svou dalekonosnou střelou mířící pod břevno pořádně prověřil připravenost gólmana Zwarthoeda. Postupně však začali otěže utkání přebírat domácí.

A v 17. minutě se dočkali zaslouženého vedení. Van Overbeek se krásně uvolnil na pravé straně, odcentroval do šestnáctky, kde nejprve hledal Teijsseho, a když se jeho spoluhráč k míči nedostal, propadl nakonec k Woltersovi, jenž už měl v koncovce snadnou práci. Ve 26. minutě Nieveld pálil jen do rukavic gólmana Jurjuse.

O dvě minuty později se pak utkání zřejmě definitivně zlomilo. Go Ahead využil špatné rozehrávky ve středu pole, van Overbeek si nabíhal do šestnáctky, kde do něj zezadu vrazil van de Pavert. A protože se jednalo o zmaření vyložené brankové příležitosti, musel sudí Nijhuis ukázat červenou kartu a ještě nařídit pokutový kop.

S jeho exekucí neměl Duits absolutně žádný problém a navýšil náskok na rozdíl dvou gólů. Svěřenci Jana Vremana se pět minut před přestávkou i v početní nevýhodě dostali na dostřel. Smeets vyslal skvěle načasovanou kolmici na Banninka, ten se objevil sám před Zwarthoedem a zakončil na bližší tyčku.

V první minutě nastavení první půle ale Teijsse vsítil De Graafschapu branku do šatny, jakmile neměl problém zacílit do odkryté svatyně, a definitivně tím zlomil odpor soupeře. Hosté se snažili ve druhém dějství alespoň udržet tenhle výsledek, nicméně se i nadále lépe hrající Eagles dočkali ještě jedné odměny.

Dlouho se nemohl tým kolem trenéra Hanse de Koninga prosadit. Schenk po hodině hry hlavičkoval nad branku a Nievelda fantasticky vychytal Jurjus. Nakonec dvě minuty po normální hrací době střídající Groenbast našel centrem na zadní tyči Wolterse, jenž hlavou poslal balón přesně k tyčce.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele